Sivuston käyttötapa: Mobiili

Joutsenon Opisto

Joutsenon Opisto

Asuminen Joutsenon Opiston asuntolassa ilmaista lukuvuonna 2021-2022!

Joutsenon Opisto “Where sustainability meets education”

Joutsenon Opisto on omaa toimintaansa jatkuvasti kehittävä ja uudistava, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansanopisto. Opisto sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Lappeenrannassa, Joutsenon kaupunginosassa.

Joutsenon Opisto tarjoaa ensimmäisenä kansanopistona Suomessa monitieteellisiä kestävyystieteen opintoja, joissa tartutaan rohkeasti nykypäivän viheliäisimpiin kestävyysongelmiin. Opinnot tukevat Joutsenon Opiston laajempaa toimintastrategiaa, jossa opiston tavoitteena on olla ekososiaalisen sivistyksen edelläkävijä vuoteen 2035 mennessä.  

Strategian mukaisesti kestävyys näkyy Joutsenon Opiston toiminnassa, jossa kaikkea tekemistä peilataan kestävään kehitykseen, aina sähkönkäytöstä opetukseen. Joutsenon Opistolle on myönnetty ensimmäisenä oppilaitoksena Suomessa CAF-tunnustus (Common Assessment Framework), joka on osoitus opiston pitkäjänteisestä laadun kehittämistyöstä.

Yksilöityä laadukasta opetusta

Oletko tulevaisuuden tekijä vai seuraatko mieluummin sivusta maailmanmenoa? Olitpa sitten kumpi tahansa, Joutsenon Opistossa on paikka sinulle. Joutsenon Opistossa jokainen kohdataan arvokkaana yksilönä ja otetaan osaksi lämminhenkistä yhteisöä.

Opetuksessa kannustetaan uusien tietojen ja taitojen oppimisen lisäksi tarkastelemaan asioita moninäkökulmaisesti. Tarkoituksena on rohkaista opiskelijoita uudistavaan eli transformatiiviseen oppimiseen, jossa haastetaan olemassa olevat rutiinit ja ajattelutavat ja muutetaan niitä tietoisesti. Tämä on näkynyt positiivisesti myös opiskelijoiden palautteissa.

Välivuosi Joutsenon Opistossa tuntuu koko ajan oikeammalta ratkaisulta, koska akateemisten opintojen lisäksi olen päässyt pohtimaan omaa itseäni, arvojani ja tulevaisuuttani. Voimavarana ovat myös opistokaverit, joiden kanssa voimme jakaa huolenaiheitamme, nauraa vatsat kippurassa tai olla vain hiljaa yhdessä.

Hanna Paananen, Psykologian opintolinja

Joutsenon Opisto tarjoaa monipuoliset opintovaihtoehdot sekä mahdollisuuden rauhoittua pohtimaan elämän tärkeitä kysymyksiä. Päälinjojen lisäksi opistossa voi suorittaa paljon vapaasti valittavia, elämään syventyviä opintoja, kuten olemista ja oivaltamista ja eettistä kuluttamista sekä kehittää pääsykoevalmiuksia ja jatko-opintojen kannalta hyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Vuosi Joutsenon Opistossa on sijoitus tulevaisuuteen

Joutsenon Opiston yhteistyöyliopistoja ovat Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Turun yliopisto. Voit suorittaa Joutsenon Opiston kautta yliopistotason perusopintoja ja näin edistää valmistumistasi myöhemmistä korkeakouluopinnoista.

Kansanopisto-opiskelun etuutena on, että voit rauhassa kokeilla yliopisto-opintoja, menettämättä korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiön paikkaa. Kansanopisto-opiskelu luetaan toisen asteen opinnoiksi, jolloin opiskeluun myönnetty tuki ei myöskään vähennä korkeakouluopintojen tukikuukausia.

Hae opiskelemaan Joutsenon Opistoon täyttämällä sähköinen lomake verkkosivuilla tai lähetä tulostettava versio. Hakuprosessiin ei sisälly pääsykokeita ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Varaa siis paikkasi ajoissa ja tule kokemaan Joutsenon Opistoon unohtumaton vuosi, jonka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Sitä ennen voit seurata Joutsenon Opiston toimintaa Instagramissa @joutsenonopisto ja tunnisteella #joutsenonopisto sekä Facebookissa nimellä Joutsenon Opisto.

Haluatko lisätietoa Joutsenon Opiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Joutsenon Opiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Joutsenon Opistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Videoesittely

Tervetuloa Joutsenon Opiston esittelykierrokselle Lappeenrantaan!

Koulutukset

Koulutukset Paikkakunta
Avoimet yliopisto-opinnot Lappeenranta
English language and communication -linja Lappeenranta
Japanin kieli ja kulttuuri Lappeenranta
Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linja Lappeenranta
Kestävyystieteen linja Lappeenranta
Korean kieli ja kulttuuri Lappeenranta
Kuvataidelinja Lappeenranta
Psykologian ja ympäristöpsykologian linja Lappeenranta
Suomi toisena kielenä (S2) -linja Lappeenranta

Näytä kaikki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Joutsenon Opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Joutsenon Opisto

Pöyhiänniementie 2
54100 Joutseno

 Näytä puhelinnumero
www.joutsenonopisto.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 3 arviointiin

HenriT
Hyvät ja asiantuntevat opettajat, rento meininki, koulu kauniilla paikalla ja tilat hyvät. En olisi voinut enempää toivoa.
Suosittelen!
Olin vuoden kestävällä linjalla ja pidin ajastani paljon. Opin uusia tekniikoita ja sain vinkkejä oman taiteen parantamiseen.
katje
Suosittelen Joutsenon opiston kuvataidelinjalla opiskelua erityisesti niille, jotka ovat jatko-opinnoissaan suuntautumassa kuvataidepainotteiselle alalle. Muutenkin linja on hyvä valinta, jos aineesta on kiinnostunut ja pohtii valintojaan opiskelunsa suuntaamisen suhteen. Opinnot sisältävät laaja-alaisesti erilaisten taidetekniikoiden kokeilua j...
Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Joutsenon Opisto täytä seuraavat tiedot: