Kansanopistot

Toimittajakoulu

Etelä-Pohjanmaan Opisto, paikassa Ilmajoki
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
14 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: 31.7.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
14 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: 31.7.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Toimittajakoulu

Toimittajakoulun opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opiston Toimittajakoulu on lukuvuoden mittainen kansanopistolinja. Se tarjoaa media-alasta kiinnostuneille monipuolisen kokonaisuuden teoriaa ja käytäntöä journalismista, ideoinnista, kirjoittamisesta, kuvaamisesta, editoinnista, esiintymisestä, tv- ja radiotyöstä sekä dronelentämisestä. Linja kohentaa myös valmiuksia hakeutua tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

Toimittajakouluvuosi tuo sinulle käsityksen siitä, mistä painettu ja sähköinen media, some mukaan lukien, on tullut, ja millaisessa muutoksessa mediat ovat. Pääset kartuttamaan tieto-taitoasi ja jalostamaan suunnitelmiasi tulevan työuran sekä jatko-opintojen suhteen. Verkostoitumisesi alalle saa sekin kunnon sysäyksen lukuisien luennoitsijoiden, projektien ja vierailukäyntien myötä.

Linja tekee yhteistyötä monien medioiden, kuten Ilkka-yhtymän lehtien kanssa. Opiskelijat ovat suorittaneet linjaan kuuluvan työharjoittelujakson esimerkiksi kaupunkilehti Eparissatai opiskelijamediaPomediassa.

Osana linjan opintoja suoritetaanjournalistiikan ja viestinnän yliopisto-opintoja. Hyvillä arvosanoilla suoritettu kokonaisuus voi tarjota väylän yliopistooneli mahdollisuuden opiskelupaikkaan ilman pääsykoetta.

Linjan erikoisuutena ovat droneopinnot, joiden yhteydessä suoritetaan A1/A3 -luokkien drone-lennättämisessä tarvittavat lupakokeet ja tutustutaan myös drone-sovellusmahdollisuuksiin media-alalla.

Lukuvuosi sisältää lisäksi yliopistotutkintoon hyväksiluettavia kieli- ja viestintäopintoja sekä mahdollisuuden suorittaa myös toinen avoimen yliopiston perusopintokokonaisuus, esimerkiksi luovasta kirjoittamisesta tai historiasta. Olennainen osa linjaa on keväällä suoritettava käytännön työelämäjaksojournalistisissa tai viestinnällisissä työtehtävissä. Tule hakemaan vauhtia Etelä-Pohjanmaan Opistolta!

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

14 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Ilmajoki
  • Hakuaika: 31.7.2024

Hakeminen

Hakijalla tulee olla suoritettuna peruskoulut, lukio tai muu vastaava koulutus.

Hakuaika 20.2. –31.7.2024.Lisähaku vapaille opiskelupaikoille 1.8.2024 alkaen.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Toimittajakoulu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Pohjanmaan Opisto
Opistontie 111
60800 Ilmajoki

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin, tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu