Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteen opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1–2 vuotta
Opintotukikelpoinen
   
Ilmajoki
Kansanopistot

Video

Lääketiede

Lääketieteen opintolinja

Tähtäimessä lääketieteen opinnot?

Lääketieteen opintolinjalla opiskellaan lukion fysiikan, kemian ja biologian kurssien sisällöt. Linjalla opiskelijoiden tavoitteena on lääketieteen opinnot valintakokeella tai todistusvalinnalla.

Erityisenä painopisteenä linjalla on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen. Linjalla annetaan lisäopetusta niille opiskelijoille, jotka ovat käyneet vain pienen osan lukion fysiikan tai kemian kursseista tai jos lukio-opinnoista on kauan aikaa. Opiskeluun kuuluu neljä harjoituspääsykoetta kevätlukukaudella. Lukuvuoden aikana kemian ja fysiikan opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi lähilukioiden opettajia, biologiaa opettavat myös lääkärit. 

Linjalla on mahdollisuus valmistautua syksyn ja kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ja harjoitella Abitin käyttöä. Halutessaan opiskelija voi tehdä fysiikan, kemian, matematiikan ja/tai biologian preliminäärikokeen ennen ylioppilaskirjoituksia. Järjestämme erikseen lyhyen valmennuksen äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Opistossamme on järjestetty valmennusta lääketieteeseen jo vuodesta 1995, joten linjalla on pitkät perinteet ja se on myös yksi suosituimmista koulutuksistamme! Lääketieteen opintolinjalla opiskelet yhdessä muiden kanssa kohti samaa tavoitetta. Hyvä yhteishenki ja tasokas opetus tekevät opiskeluvuodestasi onnistuneen!

Opintojen sisältö

Lyhenteet: TY = Turun yliopisto, UEF = Itä-Suomen yliopisto

  • Lukion fysiikan kurssit
  • Lukion kemian kurssit
  • Lukion biologian kurssit
  • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
  • Fysiikan ja kemian lisäopetus
  • Äidinkielen yo-valmennus
  • Sähköisen yo-kokeen ohjelmien harjoittelu
  • Avoimen yliopiston kemian peruskurssit 1-4 á 5 op (Turun yliopisto)
  • Liikunta ja kehonhuolto
  • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta

Hakeminen

Hakijalla tulee olla suoritettuna peruskoulu, lukio tai muu vastaava koulutus. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä (pdf-, doc- tai rtf-tiedostona).

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin, tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lääketieteen opintolinja täytä seuraavat tiedot: