Kansanopistot

Poliisi-, pelastus- ja sotilasala

Etelä-Pohjanmaan Opisto, paikassa Ilmajoki
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
5 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
14 elokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 31.7.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
5 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
14 elokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 31.7.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Poliisi-, pelastus- ja sotilasala

Poliisialan opintolinja

Haaveena poliisin työ? Tai ura pelastus- tai sotilasalalla? Ammattilaisia tarvitaan lisää, mutta harva pääsee näiden alojen koulutukseen ensiyrittämällä. Poliisi-, pelastus- ja sotilasalan linja valmentaa opiskelijoita julkisen alan turvallisuusviranomaisten, kuten poliisin, sotilaan, pelastajan ja rajavartijan urapolulle.

Näissä ammateissa edellytetään vahvaa motivaatiota, hyvää fyysistä kuntoa ja vaativaa peruskoulutusta. Poliisin ja pelastajan tutkintoon edetäänPoliisiammattikorkeakoulunjaPelastusopistonpääsykokeiden kautta. Sotilaan ja rajavartiolaitoksen ammatit edellyttävät myös hyvin suoritettua varusmiespalvelusta ja jopa johtajakoulutusta ennen pääsykokeita.

 • Kaikille yhteisissä opinnoissa parannetaan yhdessä ja suunnitelmallisesti fyysistä kuntoa. Hyvä peruskunto on opiskelijalle eduksi mutta ei välttämätön.Yhteisissä teoriaopinnoissa parannetaanopiskelu-, oppimis-, esiintymis- ja haastatteluvalmiuksiasekä suomen kielen suullista ja kirjallista ilmaisua. Lisäksi perehdytään julkisen turvallisuusalan tehtäviin ja ammatteihin sekä Suomen yhteiskunnan perusteisiin. Urapolkuja ja vaihtoehtoja kirkastetaan eri ammattilaisten luennoilla sekä vierailuilla eri toimipisteisiin.
 • Soveltuvuus- ja psykologisten harjoitustehtävien avulla harjaannutaan eri pääsykokeiden koetilanteisiin sekä niiden edellyttämään vastaustekniikkaan ja paineensietoon.
 • Eriytyvissä opinnoissa perehdytään syvällisemmin eri turvallisuusalojen ammatteihin ja painotetaan kyseisen alan pääsykokeiden edellyttämiä valmiuksia. Poliisi- ja pelastusalan pääsykoetestejä harjoitellaan kurssin aikana useita kertoja, aina yhdessä, ryhmässä ja hyvässä hengessä.

Poliisi-, pelastus- ja sotilasalan opintolinja järjestetään kaksi kertaa lukuvuodessa, syksyllä ja keväällä:

 • Syksyn opinnot alkavat elokuussa ja päättyvät joulukuussa. Syyslukukauden opintolinjalle kannattaa hakea, mikäli pyrkii Poliisiammattikorkeakouluun syksyn aikana (haku heinäkuussa) tai aloittaa varusmiespalveluksen tammikuussa. Syksyn opintolinja sopii myös Pelastusopiston pääsykokeisiin, joihin haetaan vuosittain helmikuussa. Syksyn 2024 ryhmä aloittaa opinnot 14.8.2024.
 • Kevään opinnot alkavat tammikuussa ja päättyvät huhtikuussa. Kevätlukukauden opintolinjalle kannatta hakea, mikäli pyrkii Poliisiammattikorkeakouluun keväällä (haku huhtikuussa) tai aloittaa varusmiespalveluksen heinäkuussa.Kevään 2025 ryhmä aloittaa opinnot 8.1.2024.
 • Rajavartijakurssille haetaan huhtikuussa ja pääsykoe on kaksivaiheinen.
 • Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen upseeritehtäviin haetaan varusmiespalveluksen jälkeen vuosittain toukokuussa

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

14 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Ilmajoki
 • Hakuaika: 31.7.2024

7 tammikuuta, 2025

 • Lähiopetus
 • Ilmajoki
 • Hakuaika: 30.10.2024

Hakeminen

Hakijalla tulee olla suoritettuna peruskoulut, lukio tai muu vastaava koulutus. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Haku syksyllä aloittavaan ryhmään 20.2. – 31.7.2024 ja keväällä aloittavaan ryhmään 20.2. – 30.10.2024.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Poliisi-, pelastus- ja sotilasala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Pohjanmaan Opisto
Opistontie 111
60800 Ilmajoki

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin, tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu