Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kirjoittamisen ja viestinnän opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Ilmajoki
Kansanopistot

Video

Etelä-Pohjanmaan Opistolla voit opiskella teatteria, tanssia, rytmimusiikkia, maskeerausta ja kirjoittamista. Kulttuurilinjoilla voit rohkeasti toteuttaa unelmiasi ja valmistautua samalla alan jatko-opintoihin.

Kirjoittaminen ja viestintä

Kirjoittamisen ja viestinnän opintolinja

Haluatko kehittää kirjallista ilmaisuasi? Kiinnostaako luova kirjoittaminen? Haluatko mahdollisuuden hankkia ammatillisia valmiuksia, jotka ovat tärkeitä kirjailijoille, suomen kielen opettajille, toimittajille, copywritereille, bloggaajille ja muille suomen kielen ja viestinnän tuleville ammattilaisille? Vai onko haaveenasi kenties kirjankustannus- tai kirjastoala? Kirjoittamisen ja suomen kielen opintolinja on oikea paikka juuri sinulle!

Opintoihin sisältyy paljon luovaa kirjoittamista, kirjallisuuden lukemista ja tekstianalyysiä. Opiskelija voi itse valita, painottaako opinnoissaan erityisesti kirjoittamisen, suomen kielen vai viestinnän näkökulmaa.

Omaa luovaa ilmaisuaan painottava opiskelija voi halutessaan keskittyä lukuvuoden ajan esimerkiksi runokokoelmansa, romaaninsa tai elokuvakäsikirjoituksensa hiomiseen tai bloginsa kirjoittamiseen ja osallistuu opetukseen käytännöllisemmästä näkökulmasta; yliopisto-opintoihin orientoituva opiskelija keskittyy opintojen teoreettisempaan puoleen.

Linja toteuttaa vuosittain useita julkaisuja, jotka opiskelijat itse suunnittelevat ja toteuttavat. Opintoihin kuuluu myös työelämäjakso, jonka aikana opiskelija pääsee tutustumaan valitsemaansa alaan käytännössä.

Opintoihin sisältyy valintasi mukaisesti joko kirjoittamisen perusopinnot (30 op JY) tai viestintätieteiden perusopinnot (25 op VY).

Opiskelupaikka Etelä-Pohjanmaan Opistossa ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Etelä-Pohjanmaan Opistossa voit siis turvallisesti kokeilla omaa alaasi menettämättä ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Etelä-Pohjanmaan Opisto on toisen asteen oppilaitos, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät. EPO:ssa suorittamasi opinnot nopeuttavat valmistumistasi.

Opintojen toteutus

Voit suunnitella myös useampivuotisen tutkintotavoitteisen opiskelusuunnitelman, jossa pääaineena on kirjoittaminen ja sivuaineina esimerkiksi viestintätieteet tai kasvatustiede.

Opintoihin sisältyy valintasi mukaisesti joko kirjoittamisen perusopinnot (30 op) tai viestinnän ja median perusopinnot (25 op).

Voit suunnitella myös useampivuotisen tutkintotavoitteisen opiskelusuunnitelman, jossa pääaineena on kirjoittaminen ja sivuaineina esimerkiksi viestintä ja media tai kasvatustiede. Tässä esimerkissä opinnot valmistavat Jyväskylän yliopiston humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoon (180 op) ja kestävät 3–5 vuotta. Voit hakea myös opiskelemaan Vaasan yliopistoon viestintätieteiden avoimen väylän kautta, jolloin sinulla tulee olla viestintätieteiden perusopintojen lisäksi toinen perusopintokokonaisuus (vähintään 25 op) suoritettuna, esimerkiksi kirjoittamisen perusopinnot.

Kirjoittamisen ja viestinnän opinnot

Suuntaavat opinnot:

 • Yhteisöopinnot
 • Tiedonhankintataidot
 • Tekstipaja (proosa, lyriikka ja biisin sanoittaminen, draama)
 • Kirjallisuus
 • Verkkokirjoittaminen
 • Mediatekstit

Syventävät opinnot:

 • Julkaisut
 • Työelämäjakso

Kulttuurilinjojen yhteiset syventävät opinnot:

 • Luova omaelämäkerrallinen kirjoittaminen
 • Liikeimprovisaatio
 • Esiintyjyys
 • Johdatus esitystyöskentelyyn
 • Musiikin luovat menetelmät

Valintasi mukaan jokin seuraavista opintokokonaisuuksista:

 • Kirjoittamisen perusopinnot 30 op (JY)
 • Viestintätieteiden perusopinnot 25 op (VY)

Soveltavat opinnot:

 • Sosiologia
 • Kulttuurien tuntemus
 • Kieli- ja viestintäopinnot (JY)
 • Yhteisiä opintoja ja produktioita muiden kulttuurilinjojen kanssa (rytmimusiikki, tanssinohjaus, teatteri, teatterimaskeeraus)
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta
 • Halutessasi voit osallistua myös yo-arvosanojen korotuskursseille (syksy 2019)

Hakeminen

Suoritettuna peruskoulu tai lukio. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Varaudu lähettämään koulu- ja työtodistuksesi hakemuksen yhteydessä.

Tutkinto / todistus

Kansanopisto, kirjoittamisen ja viestinnän opintolinja 

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjoittamisen ja viestinnän opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistolta vauhtia jatko-opintoihin! Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja työelämään....


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kirjoittamisen ja viestinnän opintolinja täytä seuraavat tiedot: