Saamelaisalueen koulutuskeskus

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

SAKK blogi


Saamelaisalueen koulutuskeskus – Sámi oahpahusguovddáš

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä.

Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä. Syksyllä voi marjastaa, kalastaa ja samoilla metsissä. Talviaikaan lumen peittäessä maan valaistut hiihtoladut kutsuvat hiihtämään.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimipaikat

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen päätoimipaikka ja hallinnollinen keskus sijaitsee monikulttuurisessa Inarin kirkonkylässä, jossa on myös saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Sajoksessa toimii SAKK:n mediakoulutus ja saamen kielten ja kulttuurin koulutus.

Enontekiöllä on tiloja saamelaiskulttuurikoulutukselle ja työpajatoiminnalle. Kaamasen Toivoniemessä sijaitsevassa luontaistalouden kehittämisyksikössä on muun muassa opetusteurastamo ja nahankäsittelytilat. 

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen asuntolat

Oppilaitoksen asuntolat sijaitsevat Inarissa ja Toivoniemessä. Asuntolapaikka on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille, pitkämatkalaisille ja niille joilla on huonot kulkuyhteydet kotiin. Asuntolapaikka voidaan myöntää sosiaalisin perustein. Asuntolapaikkaa haetaan asuntolapaikkahakemuksella opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Kansainvälinen yhteistyö

Saamelaisalueen koulutuskeskus tekee kansainvälistä yhteistyötä arktisen alueen valtioiden alkuperäiskansojen kanssa. Tavoitteena on porotalouskoulutuksen ja porotaloutta tukevien elinkeinojen kuten käsityö-, matkailu- ja mediakoulutuksen kehittäminen. Kehitystyötä tehdään alkuperäiskansojen perinteiden ja kestävän kehityksen pohjalta.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen koulutustarjonta

Valittavana on kuusi perustutkintoa, joihin voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa (opintopolku.fi). Sen lisäksi voi opiskella saamen kieliä ja kulttuuria, media-alaa sekä erä- ja luonto-oppaaksi. Lisäksi voi suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja.

Kannattaa kysyä myös mahdollisuudesta suorittaa ammattilukio neljässä vuodessa. Monipuolisesta kurssitoiminnasta saa tietoa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen nettisivuilta.

Kiinnostuitko Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta?

Lisätietoa Saamalaisalueen koulutuskeskuksesta saat täyttämällä sivun alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen, jolloin oppilaitos ottaa sinuun suoraan yhteyttä!

Näytä kaikki oppilaitoksen koulutukset

Koulutukset - Saamelaisalueen koulutuskeskus

Koulutukset Paikkakunta
Inarinsaamen kieli ja kulttuuri Inari
Koltansaamen kieli ja kulttuuri Inari
Pohjoissaamen kieli ja kulttuuri Inari

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus yhteystiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Menesjärventie 4
99870 Inari

 Näytä puhelinnumero
www.sogsakk.fi


Arvostelut

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 8 arviointiin

Miia

Erittäin asiantuntevaa ja ammattitaitoista opetusta perinteisistä saamenkäsitöistä. Pajatilat työkoneineen ja työkaluineen hyvät. Opiskeluilmapiiri on kannustava. Mikäli saamenkäsitöiden opiskelu ja tekeminen kiinnostaa, suosittelen lämpimästi!

Kiitos koulutuksesta

SAKK:issa saa opiskelija keskittyä olennaiseen ystävällisessä ympäristössä. Hyvät työtilat, monta opettajaa joilta saa laadukasta opetusta monipuolisesti. Koulun kautta myös laadukasta vapaa-ajan tekemistä.

Irtiotto

Saamelaisalueen koulutuskeskus on loista paikka opiskella. Opettajat ovat kiinnostuneita kehittämään omia opetusmenetelmiään ja kyselevät aktiivisesti oppilailta kehitysehdotuksia. Opetuksessa käytetään myös laajasti erilaisia lähestymis tapoja riippuen aiheesta ja siitä mikä kullekkin ryhmälle parhaiten soveltuu. Etelästä tuleville Saamelais...

Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus täytä seuraavat tiedot: