Akupunktiohoitaja, Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Yhteenveto
3,5 vuotta
Kysy seuraavasta koulutuksesta
   
Lähiopetus
Kälviä
Kansanopistot

Akupunktiohoitaja, Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet

Tavoitteena on oppia ammattimainen akupunktiohoitotyö. Koulutus antaa valmiudet ammattimaiseen akupunktiohoitotyön harjoittamiseen. Kiinalainen lääketiede on kokonaisvaltainen oppi ihmisestä, jonka juuret ovat kaukana historiassa. Jo yli 2000 vuotta sitten sen teoriat muodostivat eheän kokonaisuuden ja hoitokeinot olivat hienostuneita ja pitkälle kehittyneitä. Kyse ei kuitenkaan ole mistään muinaismuistosta, vaan kiinalaisen lääketieteen teorioita on kehitetty, uudistettu ja tarkennettu kautta aikojen nykypäiviin saakka. Tänä päivänä käsissämme on elävä lääketieteen ala, jolla on paljon annettavaa osana terveydenhuoltoamme. Akupunktio on Kiinan ulkopuolella käytetyin kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista. Hoito perustuu aina potilaalle tehtyyn tarkkaan tutkimukseen, jonka pohjalta kulloinkin käytettävät akupunktiopisteet ja pistotekniikat valitaan. Vaikka akupunktiota on Suomessa perinteisesti käytetty lähinnä erilaisten kiputilojen hoitamiseen, on sen käyttöalue todellisuudessa huomattavasti laajempi. Ihmisen omaa puolustuskykyä vahvistavana se tehoaa hyvin mm. moniin tulehdustauteihin, joiden hoitamiseen koululääketieteellä ei välttämättä ole keinoja. Kaiken kaikkiaan akupunktio on tehokas koululääketiedettä täydentävä hoitomuoto, jolla on toivottavasti tulevaisuudessa tärkeä rooli myös julkisessa terveydenhuollossa.

Koulutuksen sisältö

  • Kiinalainen ideologinen ajattelu ja peruskäsitteistö
  • Kiinalaisen lääketieteen perusteoriat
  • Diagnostiikka
  • Akupunktio ja moksibustio

Akupunktiohoitaja, kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet- koulutus on monimuoto-opiskelua, joka sisältää 84 lähiopetuspäivää. Lähiopetusjaksoja on keskimäärin 8 lukuvuodessa. Koulutus sisältää lähiopetusta, hoitoharjoittelua sekä ohjattua etätyötä. Akupunktiokoulutuksen opetusohjelma perustuu kansainvalisiin vaatimuksiin. Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet- koulutuksen laajuus on 104 opintopistettä. Jotta Akupunktio Ammattilaisten rekisterivaatimukset toteutuvat, tulee opiskelijan suorittaa myös länsimaisen lääketieteen opinnot 30 opintopistettä. Länsimainen lääketiede voidaan tunnistaa aikaisempien opintojen perusteella.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen. Hakulomakkeen ja hakuohjeet löydät Keski-Pohjanmaan kansanopiston kotisivuilta.

Koulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 5550 €. Hinta sisältää opetuksen, luentomateriaalin sekä lounaan lähiopetusjaksoilla. Koulutusmaksu laskutetaan kuukausierissä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Akupunktiohoitaja, Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutustarjonnastamme on mahdollisuus valita lyhyistä parin päivän mittaisista kursseista aina viiden vuoden mittaisiin koulutuskokonaisuuksiin. Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Opistontie 1
68300 Kälviä

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Akupunktiohoitaja, Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet täytä seuraavat tiedot: