Kansanopistot

Perinteinen jäsenkorjaus

Pohjois-Savon opisto, paikassa Kuopio
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
Syksyllä 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
Syksyllä 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on vanha suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva hoitomenetelmä. Se on perinteistä mobilisaatiohoitoa, joka avaa ja tasapainottaa koko kehoa ja sopii kaikille. Mobilisaatio tarkoittaa sitä, että hoito on pehmeää, ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää, eikä missään tapauksessa nivelten liikeratoja ylittävää tai kipua tuottavaa.

Koulutuksen tavoitteet

  • Opettaa jälkipolville suomalaista, vuosisatoja vanhaa kulttuuriperintöämme, perinteistä jäsenkorjausta.
  • Vanhan perinnehoidon ja kädentaidon kunnioittaminen, säilyttäminen ja kehittäminen.
  • Perinteinen jäsenkorjaaja ajattelee, että ihminen on fyysinen, psyykkinen ja henkinen kokonaisuus. Siksi hoitokin on kokonaisvaltaista, ei pelkästään oireisiin ja muutamaan yksityiskohtaan keskittyvää. Hyvä hoitaja osaa tasapainottaa ihmisen tukirangan lihakset ja nivelet pehmeillä, asiakkaalle turvallisilla jäsenkorjausotteilla, sekä hieronta ja mobilisaatiokäsittelyllä. Hänen tehtävänään on myös edistää terveitä elämäntapoja, liikunnan ja terveellisen ravinnon merkitystä, sekä kuunnella ja pyydettäessä neuvoa vaikeassa elämäntilanteessa olevaa asiakasta parhaansa mukaan.
  • Edistää jäsenkorjaajien yhteistyötä ja vuorovaikutusta virallisen terveydenhuollon kanssa.
  • Tuki- ja liikuntaelinsairaudet lisääntyvät väestön ikääntyessä. Koulutuksen yhtenä tärkeänä tavoitteena on TULE-sairauksien riskitekijöiden ennalta ehkäiseminen ja niiden hoitaminen. Sairaspäivien ja työkyvyttömyyden väheneminen säästää huomattavasti kansantaloudellisia varoja.

Perinteisen jäsenkorjauksen peruskurssi

Perinteisen jäsenkorjauksen peruskurssi on neliosainen ja se käydään läpi noin vuoden sisällä. Kursseilla opetellaan havainnoimaan kehoa ja löytämään siitä epätasapainotekijöitä sekä Perinteisen jäsenkorjauksen perusotteet. Opiskelijat hoitavat kursseilla toisiaan. Jokaiselta kurssilta saadaan etätehtävä, joka palautetaan ennen seuraavaa jaksoa. Teoriaosuuksien osaaminen osoitetaan kotitentillä, joka palautetaan ennen jatkokurssi 1:lle osallistumista. Lisäksi opiskellaan anatomiasta luusto suomeksi. Peruskurssien päättyessä opiskelijalla tulee olla suoritettuna vähintään 90 tuntia hoitotyötä. Neljä peruskurssijaksoa käytyään opiskelija osaa hoitaa asiakkaan perinteisen jäsenkorjauksen otteilla.

Seuraavan kerran opintoja tarjotaan syksyllä 2024.

Peruskurssit on suoritettava järjestyksessä, jotta voi hakea seuraavalle kurssille.

Peruskurssia seuraa jatkokurssi (neljä kahden päivän mittaista lähipäivää to-pe) sekä erikoistumiskurssi (neljä kahden päivän mittaista lähipäivää to-pe).

Jatkokoulutus

Laajuus: 18 oppituntia. Lisäksi itsenäistä työskentelyä.

Seuraavan kerran jatkokoulutusta tarjotaan syksyllä 2024.

Kurssin pääsyvaatimuksena on peruskoulutusjaksojen suorittaminen. Jatkokoulutus on neliosainen. Jatkokurssit syventävät Perinteisen jäsenkorjauksen tietoja ja taitoja niitä hiomalla ja vahvistamalla. Harjoitushoitoja tekemällä oppilas on omaksunut ja oppinut uusien työkalujen ja tekniikoiden käytön. Nyt hän pystyy paremmin keskittymään asiakkaan ongelmien visuaaliseen havainnointiin ja käsien aistimusten kehittämiseen sekä sisäistämään lisää uusia hoitotekniikoita. Ergonomiaan kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Opiskelijat hoitavat kursseilla toisiaan.

Jokaiselta kurssilta saadaan etätehtävä, joka palautetaan ennen seuraavaa jaksoa. Anatomiasta opiskellaan pinnalliset lihakset suomeksi. Jatkokurssien päättyessä pitäisi olla suoritettuna vähintään 120 tuntia hoitotyötä. Teoriaosuuksien osaaminen osoitetaan kotitentillä, joka palautetaan ennen erikoistumiskurssi 1:lle osallistumista.

Erikoistumiskoulutus

Pääsyvaatimuksena on perus- ja jatkokurssien suorittaminen.

Laajuus: 18 oppituntia. Lisäksi itsenäistä työskentelyä.

Seuraavan kerran erikoistumiskoulutusta tarjotaan syksyllä 2024.

Erikoistumiskoulutus on viisiosainen. Koulutuksen aikana kartutetaan oppilaiden tietämystä vanhoista kansanparannusmenetelmistä. Koulutuksessa käsitellään erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä vammoja, niiden aiheuttamia oireita ja hoitamista.

Kurssilla perehdytään myös sisäelimistä säteileviin kipuihin. Oppilaat opetetaan valmistamaan suomalaiseen perinteeseen kuuluvia hoitotuotteita. Jokaisella osiolla oppilaat antavat ulkopuolisille asiakkaille Perinteisen jäsenkorjauksen hoidon.

Kahdella ensimmäisellä erikoistumiskurssilla oppilaille jaetaan kotiin etätehtävät. Anatomiasta opiskellaan erikoistumiskurssi 1-2 aikana nivelet, verenkiertoelimistä, imunestekierto, hermosto, liikesuunnat sekä sijaintia ja suuntaa ilmaiseva sanasto. Kolmannen ja neljännen osion aikana tehdään kirjallinen lopputyö.

Näyttökoe on erikoistumiskurssien viimeisin jakso. Siihen osallistuminen edellyttää, että kaikki etätehtävät, tentit ja harjoitushoidot on merkitty opintokirjaan hyväksytysti suoritetuksi. Näyttökoe koostuu näyttöhoidosta ulkopuoliselle asiakkaalle ja suullisesta tentistä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä 2024

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: jatkuva haku

Hakeminen

Peruskurssille osallistuvan täytyy olla täysi-ikäinen, muita pääsyvaatimuksia ei ole.

Kustannukset

Koulutuksen hinta 200 €/kurssi + materiaalimaksu 20 €. Kurssilainen hankkii itse mm. hierontapöydän ja jakkaran.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Perinteinen jäsenkorjaus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Pohjois-Savon opisto
Kansanopistotie 32
70800 Kuopio

Pohjois-Savon opisto

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan. Opiston vapaan sivistystyön koulutukset tarjoavat opintoja valokuvauksessa, kuvankäsittelyssä, sekä muissa digitaidoissa. Lisäksi  Opistolla järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla. Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Opisto kouluttaa koko Itä-Suomen alueelle Kommunikaation...

Lue lisää oppilaitoksesta Pohjois-Savon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu