Opiskelu kansanopistossa

11 helmi 2015
KYSYMYS
Mikä on kansanopisto?
Millaisessa tapauksessa kansanopisto olisi hyvä vaihtoehto?
Millaisia asioita voit opiskella kansanopistossa?
Mitkä ovat lähimmät kansanopistot Tampereella?

Vastaus

11 helmi 2015

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi!  Kansanopistot ovat luonteeltaan sisäoppilaitoksia ja koska suurin osa opiskelijoista asuu opistojen yhteydessä olevissa asuntoloissa, muodostuu opiskeluvuodesta intensiivinen kokemus.

Kansanopistossa voit valmentautua unelma-ammattiisi. Välivuosi on erinomainen vaihtoehto hakeutua kansanopistoon. Voit viettää välivuoden kansanopistossa pääsykokeisiin valmentautuen tai vaikkapa tutustua täysin uuteen alaan.

Kansanopistojen opintolinjat ovat useimmiten yleissivistäviä eli vapaatavoitteisia kuten kielten, taideaineiden tai kasvatusalojen linjat. Kansanopistojen ainevalikoima vaihtelee vuosittain. Suosituimpia ovat kieli- ja taidelinjat sekä humanistisiin ja yhteiskunnallisiin aineisiin keskittyvät linjat. Useimmissa kansanopistoissa voi opiskella myös avoimen yliopiston aineita.

Kansanopistojen pitkäkestoiset linjat alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Lukuvuoden kestävien linjojen lisäksi tarjolla on myös yhden lukukauden tai sitä lyhyemmän ajan kestäviä linjoja. Kansanopistoon ei ole yläikärajaa, joten se on avoin kaikille! Pääsyvaatimukset ovat linjakohtaisia: yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.

Lue lisää täältä.

Tampereen lähimmät kansanopistot ovat Päivölän opisto, Voionpään opisto sekä Kankaanpään opisto.

Onnea opintojesi etsintään.

Aurinkoista kevättä!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi