Kansanopisto-opinnot peruskoulun jälkeen

20 joulu 2013
KYSYMYS
Onko kansanopistoon hakeminen kannattavaa nuorelle, joka on hyvin arvosanoin päättänyt peruskoulu opinnot ja suunnittelee vielä ammatinvalintaa? Suunnitelmissa lukio, mutta haluaisi viettää vielä väli vuoden jollain kansanopiston kurssilla.

Vastaus

20 joulu 2013

Hei!

Kansanopisto on oiva vaihtoehto sinulle, joka haluat vielä hieman saada selville, mikä voisi olla juuri sinun alasi. Kansanopisto-opintoja suositellaan etenkin välivuotta viettäville tai opiskelijoille, jotka hakivat esimerkiksi ammattikorkeakouluun/yliopistoon, mutta eivät pääseet opiskelemaan. Kansanopistoissa voit mm. suorittaa avoimen yliopiston kursseja, hankkia hyvät valmiudet pääsykokeisiin lukuisilla eri aloilla tai nähdä millaista on unelma-ammatin opiskelu käytännössä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että monille kansanopistolinjoille vaaditaan 18-vuoden ikä. Pääsyvaatimukset ovat kuitenkin linjakohtaisia. Yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.

Suosittelen sinua ehdottomasti ottamaan yhteyttä sinua kiinnostavaan kansanopistoon ja tiedustelemaan heiltä lisää pääsyvaatimuksista ja linjoista! Olen kuitenkin varma, että vuosi kansanopistossa ei takuulla mene hukkaan!

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi