Studentstory: Katariina

”Kävin lukion luonnontieteellisellä linjalla, ja päädyin ensin Helsingin yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa. Vuoden päästä innokkaana piirtäjänä ja entisenä taidekoululaisena aloin kaivata jotain luovempaa." Lue lisää!

Kiinnostaako rakennussuunnittelu ja arkkitehtuuri? Lue Katariinan Studentstory arkkitehtuurin opinnoista Aalto-yliopistossa!

Julkaistu 21.3.2017

Katariina

”Kävin lukion luonnontieteellisellä linjalla, ja päädyin ensin Helsingin yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa. Vuoden päästä innokkaana piirtäjänä ja entisenä taidekoululaisena aloin kaivata jotain luovempaa, ja hain Aalto-yliopistoon opiskelemaan arkkitehtuuria. Opiskelupaikka tärppäsi omaksi ihmetykseksi ensimmäisellä yrittämällä. Opiskelu meillä on hyvin hands on -meininkiä: ensimmäisenä vuotenani pääsin hitsaamaan, sirkkelöimään sekä tietenkin kuluttamaan skissipaperia ahkerasti. Opintojen edetessä tietokoneen käyttö mallinnusohjelmineen tulee enemmän tutuksi. Yhdessä tekeminen luennolla istumisen sijaan luo opiskelijoista tiiviin porukan, jossa apua, inspiraatiota ja huonoja vitsejä deadlinen lähestyessä on aina tarjolla. Työllisyysnäkymät alalla ovat tällä hetkellä hyvät. Itse tahdon käyttää osaamistani johonkin poikkitieteelliseen, kuten suunnittelu- ja rakennusprosessin kehittämiseen. Poikkitieteellisyyttä opintoihini olen hakenut informaatioverkostojen sivuaineella. Uskon, että tulevaisudessa luoville osaajille on yhä enemmän tarvetta: informaatiotulvassa tarvitaan joku, joka osaa järjestää osatekijät mielekkäällä tavalla - kuten arkkitehti.”

» Tutustu arkkitehtuurikoulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin


Mainokset