Studentstory: Jere

”Kiinnostuin Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) opinnoista ollessani reserviupseerikoulussa inttiaikanani. MPKK houkutteli erityisesti johtajakoulutuksensa takia." Lue lisää! 

Kiinnostaako johtajakoulutus ja sotatieteet? Lue Jeren, 23, Studentstory sotatieteiden opiskelusta Maanpuolustuskorkeakoulussa

Julkaistu 27.4.2017

Jere

”Kiinnostuin Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) opinnoista ollessani reserviupseerikoulussa inttiaikanani. MPKK houkutteli erityisesti johtajakoulutuksensa takia, eikä varma työllistyminen koulun jälkeen tai pääsykoemateriaalien puuttuminen ainakaan lannistaneet innostustani. Itse valintakokeessa oli 3 osaa; soveltuvuusarviointi, aineistokoe ja fyysinen kuntotesti, joista vain jälkimmäiseen voi oikeasti valmistautua. Opintojen ensimmäiset 1,5 vuotta vietin Santahaminassa akateemisten opintojen parissa mutta sen jälkeen olen onneksi saanut jättää tenttikirjat sivuun ja nyt suoritan maavoimien yhteisiä opintoja Lappeenrannassa. Opinnot ovat välillä fyysisesti melko rankkojakin, mutta se on sitä sotilaan elämää. Opiskelun intensiivisyyttä kompensoi kuitenkin mukavasti koulutuksen mukana tulevat opintososiaaliset edut, kuten ilmainen kämppä ja päivärahat. Valmistumisen jälkeen menen ehkä panssarijääkärikouluttajaksi johonkin maavoimien varuskuntaan ja 3-4 vuoden luutnanttina työskentelyn jälkeen palaan Santahaminaan jatkamaan opintoja vielä sotatieteiden maisterin tutkinnon parissa.”

» Tutustu maanpuolustuskoulutuksiin

» Tutustu muiden opiskelijoiden Studentstoryihin


Mainokset