SeAMKissa parasta monikulttuurinen ympäristö

James McDade verkostoituu ja rohkaisee yrittäjyyteen Seinäjoki Entrepreneurship Society:n aktiivisena jäsenenä. – Yksi parhaista asioista SeAMKissa on ollut, että opiskelijoita on paljon eri puolilta maailmaa, McDade kertoo.

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

James McDade rohkaisee yrittäjyyteen.

TEKSTI: Tuomas Rauhala KUVA: Tuomas Rauhala

Uusiseelantilaisen yrittäjäperheen vesa:

”SeAMKissa parasta monikulttuurinen oppimisympäristö”

James McDade verkostoituu ja rohkaisee yrittäjyyteen Seinäjoki Entrepreneurship Society:n aktiivisena jäsenenä.

– Yksi parhaista asioista SeAMKissa on ollut, että opiskelijoita on paljon eri puolilta maailmaa. Täällä päätyy työskentelemään ryhmiin, joissa on monenlaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja erilaisista kulttuureista. Se tekee oppimiskokemuksesta monikulttuurisen, mikä on hyvä, sillä bisnes on nykyään jo lähtökohtaisesti globaalia.

Uusiseelantilainen James McDade opiskelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa toista vuotta Bachelor of Business Administration -tutkintoa englanninkielisessä International Business -ohjelmassa. Yrittäjäperheen poika on kokenut pohjalaisen yrittäjyysmyönteisen ilmapiirin kotoisaksi ja haluaa tehdä osansa auttaakseen kiinnostuneita kohti yrittäjyyttä.

– Olen kasvanut yrittäjyyteen. Isä työskentelee matkailualalla ja on omistanut muun muassa motelleja. Isäpuoli ja veli ovat toimineet jo vuosia ilmastointi- ja jäähdytysalalla. Olen nähnyt, että yrittäjänä toimiminen ei ole helppoa työtä eikä välttämättä sovi kaikille. Yrittäjän polulla on vaikea navigoida yksikseen ja siksi haluan olla osaltani auttamassa, McDade kertoo.

Tätä tuki- ja verkostoitumistyötä hän tekee muun muassa aktiivisena jäsenenä Seinäjoki Entrepreneurship Society:ssa (SeiES). Se on SeAMKin opiskelijoiden kevättalvella perustama ja luotsaama yhteisö, joka rohkaisee yrittäjyyteen ja edistää opiskelijoiden ja yritysten verkostoitumista, yhteistyötä sekä kansainvälistä osaamista.

– On hienoa, että koulun sisällä sekä sen kumppaneina on organisaatioita, jotka tukevat SeAMKin yrittäjyyden eteen tekemää työtä. SeiES linkittää opiskelijat ja yritykset keskustelemaan muun muassa siitä, millaista yrittäjyys on, mitä työtä yrityksissä tehdään, miten niitä markkinoidaan ja millaista työvoimaa tarvitaan. Kumppaneinamme on myös kehitys- ja palveluorganisaatioita kuten Into Seinäjoki.

McDade kertoo vaikuttuneensa SeAMKin käytännönläheisestä opetuksesta. Yrittäjyyttä ja työelämää tehdään tutuksi monilla eri tavoilla niin kurssisisällöissä kuin yritysten kanssa tehtävällä yhteistyölläkin.

– Meillä on esimerkiksi virtuaaliyritystoimintaa, jossa opiskelu tapahtuu oikean elämän yritystoimintaa mukaillen. Seuraavalla lukukaudella osallistun FramiPro:hon, jossa työskennellään yhteistyöyritysten oikeissa projekteissa. Paljon hyödyllistä informaatiota tulee jo ensimmäisenä vuonna, joten idea omasta yrityksestä voi kypsyä jo opiskeluaikana.

McDade on asunut Suomessa nyt viitisen vuotta suomalaisen vaimonsa kanssa. He muuttivat Uudesta-Seelannista, kun opinnot siellä olisivat tulleet maksamaan perheelle noin 6 000 dollaria vuodessa.

– Päätimme, että vaimo voisi opiskella Suomessa, jossa se on hänelle maksutonta. Hän valitsi SeAMKin ja opiskeli sairaanhoitajaksi englanninkielisessä tutkinto-ohjelmassa. Sen jälkeen päätin, että minäkin suoritan tutkinnon.

SeAMK – kansainvälinen korkeakoulu Seinäjoella

  • Noin 5000 opiskelijaa, joista 500 kansainvälisiä opiskelijoita
  • Kuusi koulutusalaa: kulttuuri, liiketalous, sosiaali- ja terveysala, tekniikka, luonnonvara-ala, ravitsemisala
  • Kaksi AMK-tutkintoa (International Business, Nursing) ja ylempi AMK -tutkinto (International Business Management) englanniksi
  • Aktiivista kansainvälistä koulutustoimintaa
  • Moderni kampus kasvavassa kaupungissa

Tutustu Koulutusliitteeseen!


Mainokset