Sivuston käyttötapa: Mobiili

Muotoilu / Käsityö - muotoilija, artesaani, suunnittelija

Muotoilu / Käsityö - muotoilija, artesaani, suunnittelija

Muotoilu / Käsityö

Muotoilu / Käsityö suuntauksena on erittäin monialainen koulutusvaihtoehto. Oletko kiinnostunut kenkien, kellojen tai tekstiilin muotoilusta? Kenties haluat suuntautua teolliseen muotoiluun? Yhteistä kaikille koulutuksille on luovuus, tuottavuus ja ennakkoluulottomuus.

Muotoilua ja käsitöitä voit opiskella niin kansanopistoissa, ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa kuin aikuiskoulutuksena ammattikouluissa. Alta löydät kansanopistoissa järjestettäviä muotoilun alan koulutuksia!

Näyttää 1-22 yhteensä 22 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Create EYE Karjaa Västra Nylands folkhögskola
Graafinen suunnittelu Kauhajoki Kauhajoen opisto
Graafisen suunnittelun koulutus Jyväskylä Jyväskylän kristillinen opisto
Graafisen suunnittelun linja Kouvola Kymenlaakson Opisto
Graafisen suunnittelun opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun linja Helsinki Laajasalon opisto
Kuvataidelinja Kouvola Kymenlaakson Opisto
Kuvituksen ja graafisen suunnittelun linja Lahti Lahden kansanopisto
Kädentaitojen ohjaaja Kankaanpää Kankaanpään opisto
Käsityöilmaisun linja Karstula Karstulan Evankelinen Opisto
Muotoilun ABC -linja Karstula Karstulan Evankelinen Opisto
Pelialan koulutus | visuaalisen pelisuunnittelun linja Tampere Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Sarjakuva ja digitaalisen kuvittamisen linja Kouvola Kymenlaakson Opisto
Sisustussuunnittelulinja Kuopio Pohjois-Savon opisto
Sisustussuunnittelun koulutus Jyväskylä Jyväskylän kristillinen opisto
Sisustussuunnittelun opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Taidekoulu Art-Line Kauhajoki Kauhajoen opisto
Valokuvauslinja Kouvola Kymenlaakson Opisto
Velmu - Voimauttava taide Kälviä Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Veneenrakennuslinja Eurajoki Eurajoen kristillinen opisto
Veneenveistokurssi / Träbåtsbygge Loviisa Borgå folkakademi
XR & game design Kouvola Kymenlaakson Opisto
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
Näyttää 1-22 yhteensä 22 tulosta
 

Muotoilu / Käsityö - muotoilija, artesaani, suunnittelija -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Työllistyminen

Muotoilutyö on suhdanteille herkkää. Muotoilijan ammattitaitoa käytetään tulevaisuudessa laajemmin tuotantosuunnittelussa ja markkinoinnin suunnittelussa. Kestävän kehityksen huomioiminen on tuotteiden elinkaaren ja raaka-ainevalintojen kautta sekä alan arvo että kilpailuvaltti. Muotoilu auttaa yrityksiä uusien toimintatapojen löytämisessä esimerkiksi logistisissa ongelmissa.

Suunnittelijakunta työllistyy joko yrittäjinä tai muotoilu-, sisustusarkkitehti-, insinööri- ja konsulttitoimistoissa sekä yritysten ja teollisuuden palveluksessa. Heitä toimii myös muotoilujohtamisen asiantuntijatyössä, kaupan ja viestinnän aloilla sekä opetustehtävissä.

Sisustus- ja kalustesuunnittelu

Opintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija julkisten ja yksityisten liike- ja toimitilojen sekä asuntojen kokonaisvaltaiseen tila- ja kalustesuunnitteluun. Tila- ja kalustemuotoilija toteuttaa jo opintojensa aikana erilaisia tilasuunnitelmia, konsepteja sekä piirtää irto- ja kiintokalusteita. Sisustusarkkitehtitoimistot ovat

pääsääntöisesti pieniä.

Sisustusarkkitehti toimii yhteistyössä toimeksiantajan, tilan käyttäjien, arkkitehtien, urakoitsijoiden ja erikoissuunnittelijoiden sekä kaluste-, valaisin ja materiaalitoimittajien kanssa.

Tekstiilimuotoilu

Tekstiilialan suunnittelijat suunnittelevat tekstiilituotteita tai painokankaita vaatetus- ja sisustustekstiileiksi. Opinnot antavat tietoa eri tekstiilimateriaaleista, sommittelusta ja väriopista. Opiskeltavia valmistustekniikoita ovat mm. kankaanpainanta, värjäys, kudonta, huovutus, kirjansidonta, punonnat ja nahkatekniikat.

Teollinen muotoilu

Teollinen muotoilu on suunnitteluala, jonka tarkoituksena on parantaa tuotteiden ja palvelujen käytettävyyttä. Teollinen muotoilija kehittää tuoteideasta markkinoitavan kaupallisen tuotteen, jonka valmistus on mahdollista käytettävissä olevilla resursseilla. Suunnitellut tuotteet voivat olla esimerkiksi autoja, traktoreita, työkaluja, liikennevälineitä, elektronisia laitteita, puhelimia, tietokoneohjelmistoja, apuvälineitä, teollisuudessa käytettävät koneita ja laitteita, rakennusosia tai lasten leikkitelineitä.

Keramiikka- ja lasimuotoilu

Keramiikka- ja lasimuotoilun opinnot antavat valmiudet toimia muotoilun ammattilaisena, joka vaikuttaa ihmisten elämän laatuun parantaen tuotteiden ja tilojen toimivuutta, esteettisyyttä ja viihtyisyyttä. Opintojen aikana tuotekehitys- ja muotoilutyön kohteina ovat eri materiaaleista valmistettavat esineet ja astiat, saniteetti-, pesutila- ja kylpyläympäristöihin sijoitettavat tuotteet, sisustusesineet, julkisten tilojen teokset sekä taidekäsityötuotteet. Opintojen painopisteitä ovat kuvallinen ilmaisutaito, tuotesuunnitteluosaaminen, materiaaliteknologia sekä käsityömäisten ja teollisten muodonantomenetelmien hallinta.

Untitled_200

Vertaile koulutuksia