Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta

Hieronta - hieroja, hierojakoulutus, hieronta -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Opiskele hierojaksi!

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen ja merkitty VALVIRAN (ent.TEO ) rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Koulutetuksi hierojaksi pääsee suorittamalla hierojan ammattitutkinnon, johon johtava koulutus sisältää noin 40 opintoviikkoa. 

Ammattitaitokriteerit on vahvistettu opetushallituksessa ja osaaminen osoitetaan koulutuksen jälkeen näyttötutkinnoissa. Koulutetun hierojan jatkotutkinto on hierojan erikoisammattitutkinto.

Hierojakoulutus

Hieroja hallitsee perushieronnan ja pystyy soveltamaan sitä eri-ikäisten ihmisten ja eri kehonosien hieronnassa. Erilaisin käden ottein, säädellen hieronnan voimaa ja nopeutta, hieroja käsittelee lihakset ja lihasryhmät niin, että hieronta on anatomisesti ja fysiologisesti perusteltua ja tehokasta. Hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä omissa työtiloissaan, asiakkaan kotona, erilaisissa hoitolaitoksissa, kylpylöissä ja liikuntakeskuksissa. Hieroja tarvitsee työssään kätevyyttä ja tuntoaistien herkkyyttä sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Hierojakoulutus koostuu neljästä osasta:

  • Hierojan ammatin perusteet
  • Hierojan työmenetelmät
  • Hieronta hoitotapahtumana
  • Hieroja yrittäjänä 

Hierojakoulutus koostuu sekä teoria- että käytännön osista. Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi mm.anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Koulutetun hierojan jatkokoulutuksen, hierojan erikoisammattitutkinnon, pituus on myös noin 40 opintoviikkoa. Jatkokoulutukseen osallistuminen edellyttää hierojan ammattitutkinnon suorittamista ja suosituksena on lisäksi 3 vuoden työkokemus.

Hieronta tekniikat

Erilaisia hierontatekniikoita on yli kymmeniä. Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja - jännitysten laukaisemiseksi. Lihasta erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Urheiluhieronta on urheilijoiden ja kuntoilijoiden erityistarpeisiin suunniteltua hierontaa. Hermoratahieronta rentouttaa, edistää ja lisää verenkiertoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, elvyttää elimistön toimintaa sekä saa aikaan "paranemiskriisin" eli käynnistää kehon puhdistumisen. Lymfaterapia eli lymfahieronta on käsin suoritettavaa imusuoniston ja -imusolmukkeiden kevyttä spiraalimaista pumppaushierontaa, jonka tarkoituksena on lymfan eli imunesteen virtauksen vilkastuttaminen. Vyöhyketerapian perusperiaatteena on, että koko keho pienoiskoossa heijastuu jalkaterään.

Hierojakoulutus - ketkä järjestävät?

Hierojakoulutusta järjestävät erilaiset ammatilliset oppilaitokset (esim. urheiluopistot), aikuiskoulutuskeskukset sekä kansanopistot. Lisäksi koulutusta tarjoavat monet yksityiset kouluttajat. Alalla voi suorittaa hierojan ammattitutkinnon sekä hierojan erikoisammattitutkinnon. Voi suorittaa myös yrittäjän ammattitutkinnon sekä yrittäjän erikoisammattitutkinnon.

Hierojan työaikoihin vaikuttavat asiakkaan toivomukset, joten työtä tehdään myös iltaisin ja varsinkin urheilijoiden parissa viikonloppuisinkin. Työpaikkoja toisen palveluksessa on hyvin vähän tarjolla, joten hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä omissa työtiloissaan, asiakkaan kotona, erilaisissa hoitolaitoksissa, kylpylöissä ja liikuntakeskuksissa.

Voit myös hakeutua ulkomaille opiskelemaan hierojaksi. Hierojakoulutuksesta ulkomailla löydät educations.com -sivustolta!

Hieroja työelämässä

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut tekee työtään vaihtelevissa työympäristöissä, useimmiten itsenäisenä ammatinharjoittajana omassa yrityksessään sekä hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kylpylöissä, liikuntakeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Koulutetut hierojat tekevät työtään sekä terveiden että sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa. Lapsiasiakkaita ja nuoria kohdataan esimerkiksi valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuollon tehtävissä. 

Heirojaksi kouluttautunut voi myöhemmin lisäkouluttautua monella tavalla. Jatkokoulutus lajentaa hoitorajontaa ja laajentaa työnäkökulmaa. Mielenkiintoisia kouluttautumis vaihtoehtoja ovat mm.  hot stone -hieronta, vauvahieronnan ohjaajakoulutus, vauva- ja lapsihierontakoulutus, jalkojenhoidon peruskurssi, intialainen päähieronta, akupainanta, urheiluteippaus, pehmytkudosten manuaalinen käsittely sekä koirahierontakoulutus.

Vertaile koulutuksia