Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yhteiskunnallinen linja

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
Joustava aloitus
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

Yhteiskunnallinen linja

Yhteiskunnallisella linjalla opiskellaan lukuvuoden aikana yhteiskunnallisia teemoja laajasti ja tutustutaan yhteiskunnallisen alan jatko-opintomahdollisuuksiin. Voit halutessasi suorittaa avoimia yliopisto-opintoja Tampereen yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti, kuten esimerkiksi historiaa, hallintotieteitä, politiikan tutkimusta tai yhteiskuntatutkimusta. Linjan opetus tukee kaikkien näiden kokonaisuuksien vaatimien teemojen hallintaa ja auttaa siten suorittamaan opintoja. Avoimien yliopisto-opintojen suorittaminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan lukuvuoden voi käyttää yleissivistävänä yhteiskunnallisen alan koulutuksena, jonka aikana omat tulevaisuudensuunnitelmat selkiytyvät. 

Koulutuksessa on mahdollista opiskella myösenglannin kurssi, jos selvittää tasokokeen. 

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut yhteiskunnallista teemoista, mutta et vielä tiedä tulevaa opintopolkuasi.

Sinulle, joka pohdit tulevan ammattisi ja jatko-opintojesi vaatimuksia tai haluat viettää välivuoden hyödyllisesti opiskellen.

Sinulle, joka haluat täydentää jo aloitettuja perusopintoja ja opiskella lisää perus- ja aineopintoja.

Sinulle, joka haluat opiskella valitsemasi oppiaineen perusopinnot ja pyrkiä yliopistoon.

Opintovuosi Voionmaan koulutuskeskuksessa ei vaikuta paikkaasi yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Mikäli tulevaisuudessa haet yliopistoon, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.

Opiskelet Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa

Voionmaalla opiskellessasi sinulla on mahdollisuus kartuttaa opintopisteitä Tampereen yliopiston avoimeen yliopistoon. Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyödyntää myöhemmissä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnoissa.

Opiskelun sisältö

Opit lukuvuoden aikana akateemisia opiskelutaitoja, kuten luento-opetus, kirjatentteihin valmistautuminen, Moodle-oppimisalustan käyttö, tieteellinen kirjoittaminen sekä informaation hakukäytännöt.

Avoimien yliopisto-opintojen suorittaminen on verkkopainotteista, mikä tarkoittaa esimerkiksi kurssialustojen seuraamista, tiedonhakua sekä erilaisten tekstien lukemista ja kirjoittamista. Oma kannettava tietokone helpottaa opiskelua.

Yhteiskuntatutkimussa on nykyisessä pääsykoevalinnassa todistusvalinta tai näyttöreitti yliopistoon. Näyttöreitissä suoritetaan johdatus yhteiskuntatutkimukseen kurssi (5 op), jonka parhaiten suorittaneet pääsevät valintahaastatteluun. Myös perusopinnot (25 op) tai vielä laajemmin alaa opiskelleista henkilöistä parhaimmisto pääsee haastatteluprosessiin.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Koulutukseen voidaan ottaa uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden. Kysy opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Opiskelijatarinat

Yhteisöllisyyttä ja ahkeraa opiskelua yhteiskunnallisella linjalla

Vuoden 2020 syksystä alkaen Voionmaan opistossa on pystynyt opiskelemaan yhteiskunnallisen linjan opintoja. Lue, mitä mieltä opiskelijat ovat olleet linjan opinnoista!Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskunnallinen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Yhteiskunnallinen linja täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)