Kestävä yhteiskunta

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
   
Tampere
Kansanopistot
Vihreitä lehtiä

Kestävä yhteiskunta

Opintojen sisältö: 

Mitä tiedät ilmastonmuutoksesta ja lajikadosta? Ovatko kestävän yhteiskunnan kysymykset ja ongelmat tuttuja? Keskusteletko ystäviesi kanssa kestävyysmurroksesta, ilmastopolitiikasta tai luonnon monimuotoisuuden heikkenemisestä? Haluaisitko olla mukana ekologisessa jälleenrakentamisessa ja oletko valmis kansalaisvaikuttamiseen ja muutostoimijaksi?

Muun muassa näihin kysymyksiin perehdymme kaksi lukukautta kestävässä ympäristövaikuttajakoulutuksessa. Koulutuksen aikana pääset laajentamaan ymmärrystäsi ekokriisin eri ulottuvuuksista, juurisyistä ja ratkaisuehdotuksista. Tutustumme viimeisimpään ekokriisiä koskevaan tieteelliseen tutkimukseen, päätöksentekoon sekä ekososiaalisesti kestävän yhteiskunnan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tarkastelemme ilmastonmuutoksen torjunnan ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisen tapoja sekä vaikuttamisen keinoja. Suurten globaalien ilmiöiden hahmottamisen ohella tarkastelemme myös lähiympäristöämme ja luonnonsuojelua. Tämän lisäksi tutustutaan kestävyyskysymysten parista löytyviin jatko-opintomahdollisuuksiin.

Koulutuksen tavoitteet: 

  • Saat perusteelliset pohjatiedot ekokriisin eri ulottuvuuksista, juurisyistä, yhteiskunnallisista kytköksistä ja ratkaisuehdotuksista.
  • Pohdit, millainen olisi ekososiaalisesti kestävä, oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta ja mitä siirtymä sitä kohti vaatii eri toimijoilta.
  • Ymmärrät, miten ekososiaalista sivistystä ja eettisesti kestävää toimintaa voidaan kultivoida eri aloilla.
  • Kykenet keskustelemaan ja vaikuttamaan muutostoimijana kestävämmän tulevaisuuden puolesta.
  • Tiedonhankintataitosi ja opiskeluvalmiutesi kehittyvät

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Valinta tehdään hakemuksen perusteella.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kestävä yhteiskunta? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kestävä yhteiskunta täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)