Sivuston käyttötapa: Mobiili

Journalistikoulutus

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Voionmaan koulutuskeskuksen elokuva-alan opiskelijoiden koululle tekemä mainos opiskelijahakua varten. Kevät 2021.

   

Journalistikoulutus

Journalistikoulutus Voionmaalla antaa toimittajan perusammattitaidon tiiviissä paketissa. Täällä pääset kokeilemaan, onko journalismin tekeminen oma juttusi!

Journalistikoulutuksemme vahvuus ovat tiiviit yhteydet toimituksiin ja alan kouluihin. Emme tuota juttuja pelkästään pöytälaatikon tai kovalevyn täytteeksi, vaan julkaistavaksi ja lähetettäväksi.

Toimittajataitojen lisäksi opit korkeakoulussa tärkeitä opiskelutaitoja. Opiskelemme avoimen yliopiston kursseja ja valmistaudumme yhdessä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijavalintoihin.

Journalistikoulutus hyödyttää toimittajaksi haluavien lisäksi heitä, jotka tarvitsevat monipuolisia viestintätaitoja esimerkiksi yrityksen tai järjestön tiedotus- ja viestintätehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Journalistikoulutuksessa opit monimediatoimittamisen perusteet. Opetusohjelmaan kuuluvat journalistinen ja luova kirjoittaminen, valokuvaus, esiintyminen sekä radio- ja videotyö. Opit ymmärtämään ja tuottamaan journalismin eri lajityyppejä, kuten uutisia, reportaaseja ja henkilöhaastatteluja. Oppimista tehostaa harjoitustöistä saamasi henkilökohtainen palaute.

Heti lukuvuoden alussa opettelemme verkkojournalismia päivittämällä opiston Voionmaa tänään -verkkolehden. Aikakauslehden sisällön ja ulkoasun suunnittelua sekä toteutusta opimme painetun Väinö-lehden parissa. Radiojuontamisesta saamme kokemusta opiston omasta nettiradiosta Radio Palasta.

Avoimen yliopiston opinnot

Käytännön harjoitusten lisäksi teemme lukuvuoden aikana viestinnän monitieteisen tutkinto-ohjelman perusopinnot Tampereen yliopiston avoimeen yliopistoon. Yliopisto-opintojen laajuus on 25 opintopistettä ja ne suoritetaan luentosarjoilla, kirjatenteillä ja esseillä.

Voionmaan opiskelijana osallistut samoille luennoille kuin yliopiston pääaineopiskelijat. Meillä saat lisäksi tukea ja lähiopetusta myös itsenäisten tehtävien tekemiseen, kuten tenttikirjallisuuden lukemiseen ja esseiden kirjoittamiseen.

Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyödyntää myöhemmissä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnoissa. Työmäärältään 25 opintopistettä vastaa noin puolen vuoden opiskelua korkeakoulussa.

Yhteistyökumppanit

Opiston omien medioiden lisäksi pääset tekemään juttuja eri yhteistyömedioille. Viime lukuvuosina journalistikoulutuksen opiskelijoiden töitä on kuultu ja nähty esimerkiksi Tamperelaisessa, Radio Moreenissa, Aamulehdessä ja Journalisti-lehdessä. Projektit vaihtelevat lukuvuosittain.

Radio-opintojen vuoden kohokohta on radioalan opiskelijoiden jokakeväinen kilpailu Radiofestivaali. Tapahtuma järjestetään vuorovuosin Helsingissä ja Tampereella, keväällä 2021 on jälleen Voitsin vuoro osallistua sen isännöintiin.

Halutessasi opistovuotesi huipentuu vapaaehtoiseen toimitusharjoitteluun. Journalistikoulutuksen opiskelijat ovat päässeet tositoimiin muun muassa Radio 957:ssa, Tamperelaisessa, Radio Sunissa, Lännen Mediassa, Radio Moreenissa, Iskelmässä, Fun Tampereella, sekä muissa paikallislehdissä ja -radioissa ympäri maata.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Journalistikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

Iida Niskanen
(4)
Koulutuksessa olen päässyt toteuttamaan unelmiani. Tekemaan suoraa radiolähetystä, kirjoittamaan pidempiä juttuja ja menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle.
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Journalistikoulutus täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: