Sivuston käyttötapa: Mobiili

Dokumenttikoulutus

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Voionmaan koulutuskeskuksen elokuva-alan opiskelijoiden koululle tekemä mainos opiskelijahakua varten. Kevät 2021.

   

Dokumenttikoulutus

Dokumenttilinjan tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet dokumentaarisen elokuva- ja tv-ilmaisun ymmärtämiseen sekä taiteelliseen ja tekniseen perushallintaan. Tavoitteena on antaa valmiuksia alan jatko-opintoihin, työtehtäviin ja itsenäiseen piendokumenttien tekemiseen. Opetus on tuotantokeskeistä, eli osa opetuksesta liittyy opiskelijan oman dokumenttihankkeen kehittelyyn ja toteuttamiseen. Pyrkimyksenä on, että dokumenttilinjan lopputöinä valmistuu esityskelpoisia lyhytdokumentteja.

Koulutuksen sisältö

Keskeisiä oppisisältöjä ovat dokumentaarinen elokuva- ja tv-ilmaisu, dokumenttielokuvan historia, dokumentin käsikirjoittaminen, elokuva- ja tv-dramaturgia, ohjaus, kuvaus, äänitys, leikkaus ja tuotanto.

Dokumentin lajityyppeinä painottuvat tv-dokumentti; etnografisella, yhteiskunnallisella ja kulttuurisella viitekehyksellä.

Tv-ilmaisuun liittyvissä harjoitustöissä opiskellaan journalistista dokumenttia television asia- ja ajankohtaisohjelmien osa-alueena. Dokumentaarisen materiaalin versiointi eri välineisiin ja esitysympäristöihin muodostavat monimediaalisen lähestymistavan.

Dokumenttilinjan elokuva- ja tv-ilmaisun perusopetus on yhteinen elokuva- ja tv-linjan kanssa. Perusopetus sijoittuu opintojen alkuun ja kestää kolme kuukautta, jonka jälkeen dokumenttilinjan opetus eriytyy omaksi sisällöksi.

Dokumenttilinjalla on yhteisiä opetusjaksoja myös journalistilinjan,  av-ammattilinjan ja käsikirjoituskoulutuksen kanssa.

Yhteistyökumppanit

Voionmaalla on tiivistä yhteistyötä elokuva- ja tv-alan toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Yleisradio, Legenda Oy, Filmaattiset Oy ja lukuisat elokuva- ja tv-alan tuotantoyhtiöt eri puolilla maata.

Dokumenttilinjan opiskelijoiden omista aiheista riippuen hankkeille haetaan yhteistyökumppaneita sekä tuotannon että esittämisen osalta.

Lopputyöt

Lopputyö voi olla dokumenttilinjan pienryhmissä tai Elokuvakoulun yhteishankkeena valmistettu tv- tai videodokumentti, laajemman dokumenttielokuvan käsikirjoitus, henkilödokumentti tai muu dokumentaarinen audiovisuaalinen tuote. Lopputöiden käsikirjoittaminen aloitetaan syyskaudella, varsinainen tuotanto ajoittuu kevätkauteen ja keskeiset oppisisällöt integroituvat lopputyön suunnittelu- ja toteutusvaiheisiin.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Dokumenttikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Dokumenttikoulutus täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: