Sosiaalitieteiden linja

Työväen Akatemia
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Kauniainen
Kansanopistot
Sosiaalitieteiden linja

Sosiaalitieteiden linja

Sosiaalitieteiden opiskelu ja sosiaalityön opiskelu valmentavat sinua sosiaalitieteiden opintoihin yliopistossa ja antavat eväitä yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Sosiaalitieteiden opiskelu sopii sinulle, jos olet kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä, eriarvoisuudesta, ihmisten hyvinvoinnista, ympäristöstä,  ympäristövaikuttamisesta, sosiaalisista ongelmista tai Euroopan yhdentymiskehityksestä. Mahdollisesti haluat myös työskennellä yhteiskunnallisena vaikuttajana, tutkijana, järjestötyöntekijänä, sosiaalityöntekijänä, sosionomina tai toimittajana.

Vuoden aikana teet ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot ja saat valmennusta pääsykokeisiin. Valmennus kuuluu opintomaksun hintaan. Täysi toisen asteen opintotuki rahoittaa opintosi. Tutustut sinua kiinnostaviin opintoihin ja varmistut opintojen soveltuvuudesta juuri sinulle!

Sosiaalitieteen perusopinnot vastaavat sosiaalityön perusopintoja. Eli varsinaisessa yliopistossa aloitat sosiaalityön opinnot suoraan aineopinnoista! Sosiaalitieteiden perusopinnot soveltuvat myös sosionomian opintoihin (AMK) suuntautuville.

Sosiaalitieteiden opinnot voivat myös mahdollistaa sinulle hakemisen avoimen väylän kautta yliopistoon. Esimerkiksi Itä-Suomen yliopistoon voit hakea avoimen väylän kautta pelkillä perusopinnoilla!

Avoimen yliopiston opinnot

Sosiaalitieteiden ja sosiaalityön opiskelu (perusopinnot 25 op)

 • Johdatus sosiaalitieteisiin 10 op
 • Suomalainen yhteiskunta 5 op
 • Sosiaalitutkimus ja yhteiskunta 5 op
 • Ajankohtaista yhteiskunnassa 5 op (sosiaalitiede) TAI
 • Sosiaalityön yhteiskunnalliset toimintaympäristöt ja ajankohtaiset kysymykset 5 op (sosiaalityö)

Muut avoimen yliopiston opinnot:

 • Monikulttuurisuus opinnot 6 op–25 op
 • Yhteiskunnallisen muutoksen tutkimus (15 op–25 op)
 • Kieliopinnot (mm. englanti, ruotsi, saksa, espanja)
 • Poliittinen historia
 • Politiikka ja viestintä
 • Erityispedagogiikka

Muut opinnot

 • Kestävä kehitys
 • Sukupuolentutkimus
 • Lastensuojelu
 • Viittomakieli
 • Sosiaalioikeus

Sosiaalitieteiden opintojen rinnalle voit valita opintoja myös muilta linjoilta. Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. Lisäksi voit osallistua enintään kahdelle ulkomaan opintomatkalle. Opintomatkat järjestetään koronatilanteen niin salliessa. Teemme vuoden aikana myös opintokäyntejä kotimaisiin kohteisiin. Esim. eduskunta, ulkoministeriö, Suomen Pankki ja Suomen Punainen Risti.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaalitieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Työväen Akatemia

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...


Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Työväen Akatemia

Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

 Näytä puhelinnumero
www.akatemia.org

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaalitieteiden linja täytä seuraavat tiedot: