Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Kansanopistot
Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot

Suunnitteletko lääketieteen tai eläinlääketieteen opintoja? Jäikö opiskelupaikka vielä saavuttamatta ja haluat lisää valmiuksia tuleviin valintakokeisiin?

Kehitä opiskelutekniikkaasi ja kertaa lukion biologian, kemian ja fysiikan oppisisältöjä.

Lääketiede on yliopistojen tarjoamista koulutusohjelmista yksi haastavimmista. Hyvien työllistymismahdollisuuksien ja arvostetun ammatin vuoksi koulutusohjelmaan pyrkii joka vuosi useita tuhansia hakijoita. Hakijoiden tulee hallita lukion fysiikan, kemian ja biologian oppisisällöt.

Koulutuksen sisältö

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot kehittävät luonnontieteellistä ajattelua ja vahvistavat opiskelijoiden tietämystä lääketieteen valintakokeen keskeisissä oppiaineissa. Koulutuslinjalla paneudutaan valintakokeissa tärkeisiin aihealueisiin ja käydään läpi lukion fysiikan, kemian ja biologian opetussuunnitelmien mukaiset asiasisällöt. Linjan tavoitteena on antaa hyvät valmiudet lääketieteen alan valintakokeisiin ja kehittää opiskelijoiden analyyttistä ajattelua. Linjan opinnoista on hyötyä myös farmasian, biokemian ja biolääketieteen koulutusohjelmien valintakokeissa.

Koulutus koostuu pääasiasiassa luento-opetuksesta, laskuharjoituksista sekä itsenäisestä työskentelystä. Loppukeväästä valmentaudutaan tuleviin pääsykokeisiin. Kahdessa biologian kurssissa (Elämän kemia ja Genetiikan perusteet) käytetään englanninkielistä oppikirjaa. Hyvä englannin taito on eduksi näillä kursseilla.

Kurssin opetusmateriaalia täydentäväksi itseopiskelumateriaaliksi on mahdollista hankkia Mafynetti-materiaali alennettuun hintaan. Opisto maksaa osan Mafynetin kustannuksista ja saat sen käyttöön 250 euron lisämaksusta. (Mafynetin arvo erikseen ostettuna on 595 e. Edun saat kun opiskelet TKO:n lääketieteen opintoihin suuntaavassa koulutuksessa koko koulutuksen ajan).

Opiskelu linjalla on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Avoimen yliopiston opinnot

Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Ihmisen fysiologia -kurssi (2 op) Turun yliopiston avoimessa yliopistossa. Kurssi on hyväksiluettavissa tulevissa korkeakouluopinnoissa.

Opiskelumetodit

  • luennot
  • laskuharjoitukset
  • ryhmätyöt
  • tentit
  • itsenäinen opiskelu

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen ja suosituksena lukion pitkät oppimäärät biologiassa, kemiassa ja fysiikassa. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen sekä lukion biologian, fysiikan ja kemian arvosanojen, suoritettujen kurssien määrän ja näiden aineiden ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

  • Kirjautumismaksu: 50 €. Kirjautumismaksulla korvataan opintoihin kuuluvan Ihmisen fysiologia -kurssin avoimen yliopiston maksu.
  • Opetus: 80 € / työviikko (lounas sekä materiaalimaksu sisältyvät hintaan). Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 2 560 €.
  • Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen: 55 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 85 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen).

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,9

Perustuu 7 arviointiin

Tyytyväinen oppilas
(5)
Pienellä rahalla täysipäiväinen lukiotyylinen lääkikseen valmentava koulutus.
KS
(5)
Koulutus ylitti omat odotukseni. Sain vahvistettua jo ennen oppimaani tietoa sekä opin erittäin paljon uutta. Samaan tavoitteeseen pyrkivät opiskelukaverit ja erittäin ammattitaitoiset opettajat auttavat motivaation säilymisessä ja sen kasvamisessa. Tämän parempaa hinta-laatusuhdetta on vaikea löytää.
Matilda K.
(5)
Ehdottomasti niin hyvä kuin kerrotaan. Opetuksen laatu on timanttista, Olli ja Ilari välittäviä, osaavia ja heitä oikeasti kiinnostaa menestyksemme. Apua sai kaikkeen ja oppiminen tehtiin todella helpoksi. Koronan takia peruttu lähiopetus korvattiin hyvin ja toimivasti. Opinnot ovat rankkoja, mutta niistä tulee tuloksia. Suosittelen ehdottomasti.
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: