Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravitsemustiede

Vapaa akatemia
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Lahti
Kansanopistot
Ravitsemustieteen koulutus

Ravitsemustiede

Oletko kiinnostunut ravitsemukseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä? Tähtäätkö alan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin? Oletko tuleva ravitsemusterapeutti, tuotekehittäjä tai muu terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntija-ammattilainen? Ravitsemustieteen alan opinnoissa olet terveyskysymysten ytimessä. Perehdyt tutkittuun tietoon ravitsemuksen yhteydestä terveyteen ja syömisen merkityksestä hyvinvoinnin osatekijänä.

Opinnot sopivat lukion jälkeen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan korkeakouluopintoihin tähtääville mutta myös ammatillisen osaamisen ja asiantuntijuuden täydentäjille. Opiskelu on päätoimista.

Ravitsemustieteen koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Tiedekoulutuksen ravitsemustieteen alan opinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, ravitsemukseen ja liikuntaan sekä ravintofysiologiaan. Opinnot antavat valmiuksia ymmärtää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitäjänä. Ravitsemuskysymyksiä tarkastellaan yksilön, väestöryhmien ja koko väestön näkökulmista.

Koulutus paneutuu hyvinvointikysymyksiin myös muita tieteenaloja hyödyntäen. Esimerkiksi terveystiedon, psykologian ja kasvatustieteen opintojaksoilla on mahdollista syventää käsitystä ihmisen käyttäytymisestä, toiminnasta ja ohjaamisesta.

Vapaan akatemian tiedekoulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota korkea-asteen opinnoissa tarvittavien valmiuksien saavuttamiseen. Samalla tuetaan opiskelijan henkilökohtaisten tavoitteiden asettamista. Työskentelyssä painottuvat yhdessä tekeminen, vuorovaikutus ja dialogi. Erilaiset projektit, taito- ja taideaineiden lyhytkurssit sekä työssäoppimisjakso tuovat opintoihin käytännönläheisyyttä ja vaihtelua.

Ravitsemustieteen avoimen yliopiston opinnot

Koulutuksen opinto-ohjelman ytimessä ovat Itä-Suomen yliopiston tutkintovaatimusten mukaiset ravitsemustieteen perusopinnot (26 op). Ravitsemustieteen perusopinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:

  • Ravitsemustieteen perusteet (4 op)
  • Elintarvikkeet ruokavaliossa (4 op)
  • Ravitsemus ja ruokavaliot (4 op)
  • Ravitsemus ja liikunta (4 op)
  • Ravintofysiologia (3 op)
  • Ravitsemus- ja terveystietoa sosiaalisessa mediassa (3 op)
  • Ravintolisät (4 op)

Myös kieli- ja viestintäopintoja (englanti, ruotsi, kirjallinen viestintä, puheviestintä) sekä yksittäisiä ravitsemustieteen aineopintojen ja muiden tieteenalojen opintojaksoja järjestetään yliopiston (JY, TY) ja ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisesti. Suoritukset voi myöhemmin liittää osaksi yliopisto- tai amk-tutkintoa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen kotisivuilla. 

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu kansanopistolinjalla on maksullista. Se oikeuttaa hakemaan KELAn opintotukea. Kysy lisätietoa opintomaksuista Vapaasta akatemiasta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravitsemustiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia on ensisijaisesti yliopistoon ja ammattikorkeakouluun tähtäävien nuorten aikuisten koulu. Akatemiassa voit opiskella taiteita, teatteria sekä kasvatustieteitä ja psykologiaa. Lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat valmiuksia ja varmuutta tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle. Opiskelu oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta. Vapaa akatemia...


Lue lisää oppilaitoksesta Vapaa akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vapaa akatemia

Sammonkatu 8
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lahdenkansanopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravitsemustiede täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: