Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elokuva ja video

Vapaa akatemia
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Lahti
Kansanopistot
Elokuva- ja videoalan opinnot

Elokuva ja video

Haaveiletko työstä elokuva-alalla tai televisiotuotannossa? Onko tavoitteenasi elokuva-alan opinnot Suomessa tai ulkomailla? Kiinnostaako käsikirjoittaminen, kuvaaminen, äänisuunnittelu? Haluaisitko kehittyä vloggaajana? Kaipaatko tubettamiseen uusia ideoita ja osaamista niiden toteuttamiseen?

Koulutuksessa tutuiksi tulevat audiovisuaalisen prosessin vaiheet: ideointi, käsikirjoittaminen ja dramaturgia, kuvaus, ääni, valaisu ja editointi. Perehdyt kuhunkin osa-alueeseen sekä teoriassa että käytännössä. Opiskelussa korostuvat tekemällä oppiminen, mutta harjaannut myös analysoimalla muiden töitä. Erilaisia harjoituksia ja projekteja on paljon.

Lukuvuoden mittaan opettajina vierailee useita alalla työskenteleviä ammattilaisia. He välittävät ajantasaista tietoa alan tehtävistä ja vaatimuksista sekä antavat hyödyllisiä vinkkejä alan opintoihin aikovalle.

Elokuva ja video osana taidekoulutusta

Elokuva ja video kuuluu taidekoulutuksen kokonaisuuteen, jonka yhteisiä aineita ovat mm. värihahmotus, valokuvaus, animaatio ja 3D-grafiikka. Yhteiset opinnot avaavat monipuolisen näkymän visuaalisiin taiteisiin. Ne tarjoavat tilaisuuden perehtyä visuaalisen kulttuurin monimuotoisuuteen, kokeilla uusia välineitä ja tekniikkoja ja työskennellä yhdessä muiden alojen taideopiskelijoiden kanssa.

Elokuva ja video -opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana visuaalisen alaan ja taiteiden tutkimukseen liittyviä avoimen yliopiston ja ammattikorkeakoulun kursseja. Nämä opinnot voi myöhemmin hyväksyttää osaksi korkeakoulututkintoa.

Avoimen korkeakoulun opinnot*

  • 3D-grafiikan mallinnusohjelma Blender 2.7 -perusteet (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Animaatio 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Värihahmotus, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Typografian perusteet, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Taiteiden tutkimus: Tekijät, toimijat, kentät, 5 op (Turun yliopisto)

*opinnot ovat suunnitteilla, muutokset mahdollisia

Opiskelijalle laaditaan lukuvuoden alkaessa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), joka perustuu elokuva ja video -alan yhteiseen opetussuunnitelmaan.

Huom.! Jos tähtäimessäsi ei ole alan tutkinto mutta olet kiinnostunut alasta ja haluat kehittyä alan harrastajana – videokuvaajana, vloggaajana tai tubettajana – , kerro tästä hakemuksessasi. HOPS ottaa huomioon opiskelijan tavoitteet sekä jatkosuunnitelmat.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen kotisivuilla. 

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opintomaksut

Opiskelu kansanopistolinjalla on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista Vapaasta akatemiasta.

Opintotuki

Opiskelu Vapaassa akatemiassa on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elokuva ja video? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia on ensisijaisesti yliopistoon ja ammattikorkeakouluun tähtäävien nuorten aikuisten koulu. Akatemiassa voit opiskella taiteita, teatteria sekä kasvatustieteitä ja psykologiaa. Lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat valmiuksia ja varmuutta tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle. Opiskelu oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta. Vapaa akatemia...


Lue lisää oppilaitoksesta Vapaa akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vapaa akatemia

Sammonkatu 8
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lahdenkansanopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elokuva ja video täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: