Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
helmikuu 2024
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Laajasalon opisto Urheilutoimittaja

Urheilutoimittaja

Laajasalon opiston urheilutoimittajalinjalla opetellaan kaikki toimituksellisen työn ja materiaalin tuottamisen muodot; kirjoittava journalismi, ääni- sekä kuva- ja videotuotanto editointitaitoineen. Perusopintojen jälkeen opiskelijat valitsevat syventäviä opintoja.

Monipuolisessa koulutuksessa pääsee nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan. Koulutus sisältää kaikille opiskelijoille opetettavan perusjakson: videokuvaaminen ja -editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, valokuvaus ja kuvankäsittely, journalismi, kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito, sosiaalinen medi , selostaminen a puheviestintä.

Tuotamme jatkuvasti live-ohjelmaa opiston mediakanaville, jotka ovat kaupunkikanava.fi, kaupunkiradio.fi ja kaupunki.tv. Aiheina ovat yhteiskunnan eri alat kuten kulttuuri, tiede, yhteiskuntavaikuttaminen ja urheilu. Mediakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä ovat muun muassa: radiotoimittaja, radiojuontaja, urheilutoimittaja, videojournalisti, monimediatuottaja, viestintäkonsultti, verkkotoimittaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, someviestinnän asiantuntija, kirjoittava toimittaja, tiedottaja, mediayrittäjä ja uutistoimittaja.

Toteutamme tapahtumatuotantoja valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Opintojen sisältö ja toteutus

Urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, urheilun sisällöntuottajan, tiedottajan ja selostajan työhön.

Urheilutoimittajakoulutus toteutetaan kalenterivuoden mukaisesti tammikuun lopulta joulukuuhun. Tällä mahdollistetaan koko urheiluvuoden kesä- ja talvilajien opetussisällöt. Perehdymme urheilutoimittajan ja selostajan työhön käytäntöihin painottuvassa koulutuksessa. Välineinä ovat televisio, kameratyö, videoeditointi, radio, kirjoittaminen, valokuvaus, kuvankäsittely, internet, e-urheilu ja mobiilipalvelut.

Vuoden aikana opimme valmiudet, joiden avulla voi hakeutua alan jatko-opintoihin tai toimia urheilumaailman tiedonvälittäjänä. Työelämän koulutusjaksot toteutetaan valtakunnallisissa mediataloissa. Merkittävä osa opinnoista tapahtuu Suomessa järjestettävissä kansallisissa ja kansainvälisissä urheilukilpailuissa ja -tapahtumissa. Opintovuoteen sisältyy opintolinjojen yhteinen sekä oppilaitosten välinen yhteistyö omilla mediakanavillamme.

Henkilökohtaisessa projektissa opiskelija valmistaa monimediallisen lopputyön oman oppimisen portfoliona. Opintoihin voidaan lisätä urheilumanagerointia ja liikuntapsykologiaa.

Hakeminen

Mediakoulutukseen, jonka syventävien opintojen vaihtoehdot ovat Audiotuotanto, Journalistinen kirjoittaminen, Radiotoimittaja ja TV-työ, sekä urheilutoimittajakoulutukseen hakeutuville järjestetään valintakoe.

Valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakulomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Urheilutoimittaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Toni Kivistö
Ninja

Laajasalon opiston urheilutoimittajanlinja on monipuolinen vuoden kestävä koulutus. Sen aikana opetellaan mm.kirjoittamista,valokuvaamista,selostamista, videoiden tekemistä jne. Koulu on käytännönläheinen ja asiat opitaan tekemällä! Pääsetkin heti kuukauden opiskelun jälkeen heti tositoimiin Salpausselän kisoihin :)

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Urheilutoimittaja täytä seuraavat tiedot: