Sivuston käyttötapa: Mobiili

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Urheilutoimittaja

Urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, urheilun sisällöntuottajan, tiedottajan ja selostajan työhön. Lukuvuoden mittaisessa monipuolisessa koulutuksessa pääset heti kiinni käytännön tekemiseen: opit toimittamaan sisältöä eri medioihin, kuten verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliin, televisioon ja radioon. Opinnoista merkittävä osa tapahtuu urheilutapahtumissa. Tapahtumat vaihtelevat vuosittain, mutta useamman vuoden olemme olleet mukana tekemässä viestintää pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeissa Salpausselällä ja Rukalla, ampumahiihdon maailmancupeissa Kontiolahdella, Neste Rallissa sekä Formula 4 -sarjassa. 

Opintojen sisältö ja tavoite

 • TV-työ
 • valokuvaus ja kuvankäsittely
 • videokuvaus ja -editointi
 • monikameratuotanto
 • verkkojulkaiseminen
 • mobiiliviestintä
 • toimittajan esiintymistaidot
 • journalismi
 • journalistinen kirjoittaminen
 • journalistin etiikka ja toimintatapa
 • sosiaalinen media
 • urheilukirjallisuus
 • radiotoimittamisen perusteet
 • äänityön perusteet
 • työharjoittelu
 • lopputyö

Tavoitteena on oppia viestinnän suunnittelua ja toteutusta monipuolisesti urheilujournalismin parissa, oppia sähköisessä viestinnässä käytettäviä digitaalisen median työkaluja ja tuotantomenetelmiä sekä oppia eri mediasisältöjen (teksti, kuva, ääni, grafiikka ja video) tuottamista ja julkaisemista verkossa toimittajan, tiedottajan sekä markkinoinnin tarpeisiin. Tavoitteena on myös saada valmiudet toimia urheilumaailman tiedonvälittäjänä toimituksissa ja tiedotustehtävissä.

Opintojen toteutus

Pääosin lähiopetuksena, mutta sen lisäksi opinnoista suuri osa tapahtuu myös urheilutapahtumissa viestinnän eri tehtävissä. Koska olemme urheilun kanssa tekemisissä, päiväopetuksen lisäksi on paljon ilta- ja viikonlopputapahtumia. Opintoihin sisältyy työelämän koulutusjakso, joka toteutetaan mediataloissa, tuotantoyhtiöissä, urheiluseuroissa ja -järjestöissä sekä lajiliitoissa. Työssäoppimispaikkoja ovat mm. YLE Urheilu, MTV Sport, Nelonen, Viasat, Red Bull, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Urheilulehti ja Iltalehti.

Hakeminen

Opiskelijat valitaan valintakokeen perusteella. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan Laajasalon opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu on 3765 €, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Urheilutoimittaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Toni Kivistö
Ninja
Laajasalon opiston urheilutoimittajanlinja on monipuolinen vuoden kestävä koulutus. Sen aikana opetellaan mm.kirjoittamista,valokuvaamista,selostamista, videoiden tekemistä jne. Koulu on käytännönläheinen ja asiat opitaan tekemällä! Pääsetkin heti kuukauden opiskelun jälkeen heti tositoimiin Salpausselän kisoihin :)
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Urheilutoimittaja täytä seuraavat tiedot: