Pelituotanto

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
elokuu 2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Pelituotanto

Pelituotanto

Videopelien tekeminen on käsityötä ja tiivistä tiimityötä, eikä sitä opi kirjekurssina.

Pelilinjan opinnot ovat intensiivisiä ja tähtäävät korkeatasoiseen osaamiseen, josta on hyötyä pelialalla tai jatko-opinnoissa. Aluksi kaikki tutustuvat pelituotannon eri taitoihin kuten pelisuunnitteluun, ohjelmointiin ja 3D-mallinnukseen, ja vuoden mittaan kukin opiskelija rakentaa itselleen erikoisosaamisen valitsemaansa osioon.

Opittua sovelletaan jatkuvasti ryhmätöinä tehtävissä peliprojekteissa. Linjalaiset tutustuvat pelialaan ja pääsevät verkostoitumaan. Vuoden lopussa opiskelijalla on useiden toimivien pelien portfolio.

Opintojen sisältö ja tavoite

  • Peliprojektit
  • Pelidesign monilta näkökulmilta; pelikulttuuri
  • Peliohjelmointi
  • 2D- ja 3D-grafiikkatuotanto
  • Hahmosuunnittelu ja animaatio
  • Äänisuunnittelu
  • PC-, virtuaalitodellisuus- ja mobiilipelit
  • Verkostoituminen, yritys-, tapahtuma- ja oppilaitosvierailut
  • Mahdollisuuksien mukaan erikoisprojektit yhteistyötahojen kanssa

Tavoitteena ovat vahva käytännön osaaminen ja tiimityökyky, relevantti teoriapohja jatkoon, pelitaiteen ja -tekniikan ymmärtäminen ja arvostaminen. Opinnot skaalautuvat opiskelijan henkilökohtaisten lähtökohtien ja tavoitteiden mukaan, ja haaste ei lopu kesken. Alan vaativuuden takia useimmat erikoistuvat projekteissa ja syventävissä opinnoissa yhteen osa-alueeseen kuten ohjelmointiin tai grafiikkaan, mutta peruskurssien sisällön hyvin omaksumalla kykenee yksinkin pienimuotoiseen pelikehitykseen.

Opintojen toteutus

Valtaosa opinnoista lähiopetuksena ja -työskentelynä päivisin klo 9-16 välillä. Päiväopetuksen lisäksi vuoden aikana vietetään muutama viikonloppu game jamien merkeissä sekä tehdään vierailuja yrityksiin ja tapahtumiin. Perusopinnot ovat kurssimuotoisia ja peliprojektit ohjattua mutta itsenäistä ja omatahtista tiimityöskentelyä. Kokonaisuutena opiskelu on intensiivistä, eikä sitä ole suositeltavaa yhdistää esim. jatkuvaan iltavuorotyöhön. Kaiken liikenevän ajan voi käyttää tuottavasti projekteihin ja syventäviin opintoihin. Opiston tilat ovat käytettävissä aina iltaan asti.

Hakeminen

Hakeminen aloitetaan täyttämälläperustietolomake ja lähettämällä sähköposti linjanvetäjälle. Paikat myönnetään lyhyen puhelinhaastattelun jälkeen.

Vapaaehtoinen tutustumis- ja haastattelutilaisuus opistolla ei edellytä ilmoittautumista. Lisää vierailuaikoja voidaan sopia yksilöllisesti.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelituotanto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 3 arviointiin

VilleV

Sisältää kattavia peruskursseja monesta aihealueesta. Erityinen plussa mahdollisuudesta käytännön projektityöhön.

Koodari

Monipuolinen kokonaisuus, käydään pelinteon keskeisimmät osa-alueet läpi (design, ohjelmointi, graffa jne...). Moniin asioihin ei sen kummemmin syvennytä joten omalla motivaatiolla ja halulla oppia ylimääräistä on suuri vaikutus siihen kuinka paljon kurssista saa irti. En siis suosittele kurssia jos on vain ajatuksena olla paikalla vaaditut tunn...

Näytä kokonaan
Joona

Olin vuoden 2015-2016 oppilas, ja nyt satunnaisen harrastelun jälkeen pelialalla töissä. Jos peliala kiinnostaa, ja haluaa vahvan alustan harrastamiselle, yrittäjyydelle tai työllistymiselle, niin Laajasalon Opisto on >se< paikka johon pyrkiä. Opetus on maksullista huomattavalla hintalapulla, mutta aivan syystä. Opetus on hyvin yksityisko...

Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pelituotanto täytä seuraavat tiedot: