Kirjoittajalinja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
elokuu 2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Kirjoittajalinja

Kirjoittajalinja

Kirjoittajalinjalla saat nykypäivän kirjallisuusalan vaatiman moniosaamisen. Lukuvuoden mittaisessa, monipuolisessa koulutuksessa pääset heti kiinni käytännön tekemiseen: opit kehittämään omaa kirjallista ilmaisuasi monipuolisesti yleisen kirjallisuuden alueella ja syvennät tietoisuuttasi kotimaisen kirjallisuuden kentän toiminnasta ja yhteisöllisyydestä.

Lukuvuoden aikana syvennytään erityisesti proosaan ja lyriikkaan. Harjoittelemme romaanin, novellin, runouden, elokuva- ja näytelmäkäsikirjoituksen, pelikirjoittamisen, esseen, narratiivisen journalismin ja muiden tekstilajien kirjoittamista. Saat runsaasti analyyttista tekstipalautetta opettajilta ja opiskelijoilta, ja sen avulla voit työstää halutessasi omaa käsikirjoitustasi. Kirjoittajalinja antaa myös valmiuksia taidealan ja kirjallisuudentutkimuksen yliopisto-opintoihin. Kirjoittajalinja toimii aktiivisessa yhteistyössä Laajasalon opiston taide- ja medialinjojen sekä kotimaisen kirjallisen kentän kanssa.

Kirjoittajalinjan opettajat ovat kokeneita ja arvostettuja luovan kirjoittamisen ohjaajia sekä aktiivisesti toimivia kirjailijoita. Linjalla käy säännöllisesti myös eturivin kirjailijavieraita ja kustannustoimittajia. Kirjoittajalinja ei edellytä aiempia opintoja ja se sopii kaikenikäisille.

Opintojen sisältö ja tavoite

  • oman kirjallisen äänen löytäminen
  • proosakerronta (romaani, novelli, kerronnallinen journalismi, essee)
  • runous (säkeellinen runous, proosarunous, lavarunous, kokeellinen runous)
  • kirjailijan elämä, työtavat ja alan tuntemus
  • runsaasti vierailevia opettajia ja keskusteluita maan eturivin kirjailijoista kirjoittamisen erikoisalueiden asiantuntijoihin

Tavoitteena on oppia kehittämään omaa kirjallista ilmaisua monipuolisesti yleisen kirjallisuuden alueella. Syventää tietoisuutta kotimaisesta kirjallisuudesta ja sen yhteisöllisyydestä sekä kehittyä kirjoittajana.

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja käytännön projekteina. Opiskelu sisältää itsenäistä työskentelyä, pari- ja ryhmätyöskentelyä sekä työpaja- ja projektimuotoista työskentelyä myös muiden kuin oman ryhmän opiskelijoiden kanssa. Linjalla opiskellaan sekä kirjoittamalla että lukemalla ja toisaalta myös keskustelemalla ja kuuntelemalla. Jokainen opiskelija saa vuoden aikana mahdollisuuden henkilökohtaisen tavoitteen asettamiseen ja palautteeseen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä lomakkeella opiston nettisivuilla.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjoittajalinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kirjoittajalinja täytä seuraavat tiedot: