Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elokuvalinja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Elokuvalinja

Elokuvalinjalla opiskellaan lukuvuoden aikana klassisen elokuvakerronnan perusteet käytännön toteutusten avulla. Harjoitustöinä tuotetaan ideasta valmiiksi lyhytelokuvaksi noin kolmekymmentä fiktioelokuvaa. Teoriaa ja tekniikkaa opiskellaan neljän laajimman tuotantokokonaisuuden yhteydessä integroituna elokuvien valmistusprosessiin. Näin opiskelija saa lukuvuoden aikana perehtyä mahdollisimman moniin elokuva-alan ammattirooleihin. Linjalla on tuotettu myös musiikkivideoita, dokumenttielokuvia ja tilaustöitä. Opiskelijamme ovat jatkaneet opintojaan menestyksellisesti elokuva-alan ylempiin oppilaitoksiin.

Opintojen sisältö ja tavoitteet

Elokuva-alan eri työnkuviin tutustutaan harjoitustöissä. Opinto-ohjelmaan kuuluvat dokumentti -ja fiktioelokuvat sekä tilaustyöt ja musiikkivideot. Opetus tapahtuu vuoroin teoriaopetuksena luokassa ja vuoroin harjoituselokuvissa.

Opetussuunnitelmaan kuuluu muun muassa:

 • käsikirjoitus
 • tuotanto
 • ohjaus (ryhmä)
 • näyttelijäohjaus
 • kuvasuunnittelu
 • kuvaus
 • äänisuunnittelu
 • kenttä-ääni
 • valaisu
 • lavastus
 • kuvan jälkityöt
 • äänen jälkityöt
 • palaute
 • portfolio

Tavoitteena on oppia elokuvatuotannon kulun ja yhteistyötaidot elokuva-alan eri osa-alueiden välillä. Oppia ryhmätyötaidot sekä itsenäisen opiskelun aikatalujua noudattaen sekä saada hyvä pohja jatko-opintoihin elokuva-alalla. 

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja käytännön projekteina vaihtelevin aikatauluin. Kuvausjaksot ja teoriajaksot sekä lähiopetus vaihtelevat opetuskokonaisuuksien sisällä. Lukuvuoden aikana tehdään yhteistyötä mm. fiktioelokuvatuotannoissa Näyttelijäntyön linjojen sekä Kirjoittaja- ja Laulun linjan kanssa.

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan valintakokeen perusteella. Valintakokeeseen kuuluu ennakkotehtävä. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella opiston nettisivuilla. Valintakoe järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku elokuussa.

Koulutukseen edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole. Hakijan pohjakoulutuksena voi olla peruskoulu, lukio tai vastaavat tiedot.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu on 3690 euroa, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin.  Meren rannalla  sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elokuvalinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elokuvalinja täytä seuraavat tiedot: