Sivuston käyttötapa: Mobiili

Audiotuotanto

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Audiotuotanto

Audiotyön opinnot valmentavat opiskelijoita monipuoliseen audiotyöskentelyyn. Opinnot antavat valmiudet radiodokumenttien, -kuunnelmien ja podcastien toimittamiseen. Opinnoissa perehdytään myös muihin työmahdollisuuksiin audion ja puhetyön saralla, kuten spiikkaukseen, dubbaukseen sekä siihen millaista on toimia kevytyrittäjänä mediakentällä. Perehdymme alan yleisimpiin ohjelmiin, kuten Audacityyn ja Pro Toolsiin.

Audiotuotannon syventävät opinnot opastavat toimittajaa kehittämään tarinankerronan – ja dramaturgian taitoja fiktiivisen ja dokumentaarisen käsikirjoituksen saralla.


Opintojen sisältö ja tavoite

  • radiojuontaminen
  • uutistyö
  • äänikerronta
  • kuvankäsittely
  • videoilmaisun perusteet
  • journalistinen kirjoittaminen

Tavoitteena on oppia radioalan toimitustyön ja mediatuotannon perustaidot, sekä digitaalisen sisällöntuotannon työkalujen käyttöä ja tuotantomenetelmiä. Opiskellaan myös eri mediasisältöjen (teksti, kuva, ääni, grafiikka, animaatio ja video) tuottamista toimittajan, tiedottajan ja markkinoinnin tarpeisiin.

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja mediaprojekteina, joita voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Laajasalon opiston viestinnän kurssien yhteinen media, Kaupunkikanava, tarjoaa kanavan, jossa opiskelijoiden toimittamaa materiaalia julkaistaan. Yhteistyöprojekteja tehdään media- ja tuotantoyhtiöiden kanssa liittyen erilaisiin yleisö- ja markkinointitilaisuuksiin sekä urheilutapahtumiin.Opintoihin sisältyy työelämän koulutusjakso, joka ajoittuu kevääseen. Työharjoittelu toteutetaan kaupallisten radioiden ja Yleisradion toimituksissa sekä mediayhtiöiden tuotantotiimeissä. Työharjoittelun aikana opiskelijat pääsevät mukaan ohjelmantuotantoon ja suoriin lähetyksiin.

Hakeminen

Median valintakokeet järjestetään koronatilanteesta riippuen joko osin tai kokonaan etänä. Seuraavat valintakokeet ovat toukokuun 2021 lopussa ja mahdollinen täydennyshaku elokuussa 2021.

Valintakoe zoomissa etänä tiistaina ti 25.5. 2021, tarkemmat ohjeet tulevat sähköpostissa, kun olet ilmoittautunut valintakokeeseen. Haastattelut järjestetään joko opistolla tai zoomilla koronatilanteesta riippuen. Haastattelut alkavat keskiviikkona 26.5. ja niitä jatketaan aina perjantaihin 28.5. saakka.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Opintomaksu on 3765 € (sisältää maksun tarvikkeista, jotka jäävät opiskelijoille).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Audiotuotanto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Audiotuotanto täytä seuraavat tiedot: