Sivuston käyttötapa: Mobiili

Teemallinen kuvataiteen linja

Pekka Halosen akatemia
Yhteenveto
15 viikkoa
Opintotukikelpoinen
25.1.2021
Viimeinen hakuaika: 19.10.2020-27.11.2020
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Tuusula
Kansanopistot
Teemallinen kuvataiteen linja

Teemallinen kuvataiteen linja

PAIKAN HENKI - piirtämisen ja maalauksen menetelmiä edistyneille!

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Teemallisella kuvataiteen linjalla haetaan uusia näkökulmia ja erilaisia aineksia oman ilmaisun syventämiseen. 15 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille, tai muuten edistyneille tekijöille.  

Teemallisella linjalla työskennellään ”paikan hengessä”, poimitaan ja päivitetään ideoita mm. Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten tuotannosta sekä Rantatien kulttuurielämän aktiivisiin vuosiin sijoittuvista taidevirtauksista.

Teemallisen kuvataiteen linjan sisältö ja toteutus

Opetus tapahtuu intensiivikurssien muodossa, joissa keskitytään tiettyyn menetelmään, materiaaliin tai erikoistekniikkaan. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kuvataiteen teemallinen linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen sekä toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Teemallisella linjalla työskennellään pääosin piirustuksen ja maalauksen tekniikoin. Puupiirrostekniikalla työskennellään yksittäisellä jaksolla. Taidehistorian katsaukset tuovat sisällöllisiä aineksia sekä uudenlaisia lähtökohtia omaan työskentelyyn kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden kautta. 

Päivittäin työskentely alkaa klo 9.30 ja jatkuu opettajan johdolla iltapäivään asti. Tämän jälkeen työskennellään itsenäisesti annetun tehtävän parissa. Päivittäinen itsenäinen työskentely on oleellinen osa opintoja.

Hakeminen

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella oppilaitoksen verkkosivuilla. Lähetettyäsi sähköisen hakulomakkeen lähetä 3 kuvaa (jpeg, 1-2 mt) viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.) sähköpostiosoitteeseen kansanopistohaku@keuda.fi.

Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun mennessä. Vain hakuajan puitteissa saapuneet hakemukset liitteineen käsitellään. 

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa.

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista peritään 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teemallinen kuvataiteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Pekka Halosen akatemia

Pekka Halosen akatemia

Pekka Halosen akatemia

Keudan Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä toimivan kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta kolmella eri linjalla. Opisto...


Lue lisää oppilaitoksesta Pekka Halosen akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Teemallinen kuvataiteen linja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: