Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tanssinohjaajakoulutus

Jyväskylän kristillinen opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kansanopistot

Tanssinohjaajakoulutus

Tanssinohjaajakoulutus

Tanssinohjaajakoulutus

Oletko innokas katutanssin harrastaja? Kiinnostaako tanssinohjaus? Ensimmäistä kertaa Suomessa on mahdollista viettää lukuvuosi tanssinohjauksen parissa katutanssia painottaen.

Opinnot antavat valmiuksia ohjata katutanssitunteja ja hakeutua tanssialan jatkokoulutuksiin. Opetus järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Tanssiopiston kanssa, ja se käsittää mm. perustaidot tanssipedagogiikasta sekä katutanssin eri lajeista, kuten esimerkiksi hiphopista, housesta, breakdancesta ja waackingista tutustuen myös muihin tanssilajeihin.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kristillisen opiston ja Jyväskylän Tanssiopiston kanssa.

Koulutuksen laajuus 35 opintoviikkoa (sisältää kasvatustieteen perusopinnot 25 opintopistettä), josta tanssia opintojen aikana 550 tuntia, noin 2–3 tuntia päivässä. Opetus järjestetään Jyväskylän Tanssiopistolla ja Jyväskylän kristillisellä opistolla. Tanssiopistolla aamupäivä, jonka jälkeen siirtyminen lounaalle ja iltapäivätunneille JKOlle. Lähiopetus toteutetaan 4 päiväisenä viikkona, 1 päivä viikossa itsenäistä opiskelua. Välillä tanssitunteja pidempi yhtäjaksoinen rupeama tai myös iltapäivällä (vierailevien opettajien yhteydessä).

Koulutuksen opettaja

Koulutuksen pääopettajana toimii tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Sanaz Hassani. Hän on opettanut, sekä valmentanut että kilpaillut SM-tasolla menestyksekkäästi useita vuosia, ja perustanut tanssiryhmä Urban Movements Companyn. Nykyisin Sanaz opettaa tanssia ja valmentaa kisaryhmiä Jyväskylän Tanssiopistolla sekä pitää workshoppeja ympäri Suomea. Tuoreimpana ansiona Finnish Dance Organizationin myöntämä stipendi upeasta ja pitkäjänteisestä työstä katutanssin parissa. Didaktiikan ja opetusharjoittelun opettajana Tuija Nikkilä, nykytanssin, improvisaation ja koreografisen työskentelyn opettajana Miia Elivuo. Lajikokeiluissa kyseiseen lajiin erikoistuneet Tanssiopiston opettajat. Eri katutanssin tyyleissä kyseiseen lajiin erikoistunut vieraileva opettaja.

Koulutuksen sisällöt

Lukuvuosi tanssinohjauksen parissa antaa valmiuksia tanssi- ja liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä ammatilliseen jatkokoulutukseen (esim. tanssinopettaja). Voit parantaa tanssitekniikkaasi ja freestyle/improvisaatio taitojasi ja harjoitella tanssinohjausta erityisesti katutanssin eri tyylilajeissa sekä tutustut myös muihin tanssilajeihin mm. nyky-, jazz/showtanssi, baletti, break ym. Opinnot sisältävät myös taiteellista produktiotyöskentelyä sekä esiintymistä, joissa keskitytään erityisesti oman tanssijuuden, ilmaisun ja esiintymisvarmuuden kehittämiseen sekä koreografisen prosessin kokonaisvaltaiseen hallitsemiseen.

Osana opintojasi suoritat kasvatustieteen perusopinnot (25 op) Jyväskylän yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Opiskelu kansanopistolinjalla ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä, voit siis turvallisesti kokeilla omaa alaasi menettämättä ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opintojen aikana suoritetut avoimen yliopiston opinnot voivat nopeuttaa opiskelua korkeakouluopinnoissa, mikäli opinnot sisältyvät opiskeluusi korkeakoulututkinnossa.

Tanssinohjauksen opinnot

Ohjaamisen opintokokonaisuus

  • Oppiminen ja ohjaus
  • Tanssin didaktiikka
  • Käytännön ohjausharjoittelu

Taiteelliset produktiot

  • Tanssijan työhön tutustuminen osana taiteellista produktiota
  • Liikeanalyysi ja koreografioiden valmistamisprosessi

Syventävät opinnot

  • Kasvatustieteen perusopinnot, Katutanssi, Nykytanssi, Freestyle/improvisaatio, Jazz/showtanssi,

Tutustuminen eri tanssilajeihin/tyyleihin. Tanssiopiston opettajia mm. balettia, breakia, afroa, akrobatia. Vierailevia opettajia, popping, house, vogue, locking, dancehall. Näyttämöilmaisu.

Lisäopinnot:

  • Avoimen yliopiston väylä opinnot
  • JKO Teatteri, Musiikki, Graafinen, Sisustus opintojaksoja

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on peruskoulun suorittaminen ja kiinnostus alalle. Aikaisempia musiikkiopintoja ei vaadita. Hakeminen verkkohakulomakkeella opiston kotisivuilla. Kysy vapaita opiskelupaikkoja myös hakuajan jälkeen.

Valintahaastattelu.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutuksen kustannukset riippuvat koulutuksen kestosta ja mahdollisen majoituksen tasosta. Lukuvuoden perushinta on 3168–4560€, se maksetaan neljässä erässä opintovuoden aikana. Opintojen perusmaksu sisältää opetuksen, lounaan ja päiväkahvin. Opiston asuntolassa majoittuvien hintaan sisältyy lisäksi aamiainen ja päivällinen.

Koulutukseen voi hakea KELAn opintotukia, tutustu myös opintosetelirahoitukseen.

Voi opiskella myös vain osia koko koulutuksen sisällöistä, kysy yksittäisten kurssien hinnoista.

Tarkemmat kustannustiedot löydät opiston nettisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tanssinohjaajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän kristillinen opisto sosiaalisessa mediassa

Jyväskylän kristillinen opisto

Jyväskylän kristillinen opisto

» Jyväskylän kristillinen opisto somessa

Jyväskylän kristillinen opisto sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Oppilaitos on täynnä iloa, eloa ja älyä! Opisto on sekä kansanopisto että nuorten ja aikuisopiskelijoiden ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin neljäsataa opiskelijaa. Osa opiskelijoista asuu viikot opiston viihtyisässä asuntolassa. Koulutuksiin haetaan suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän kristillinen opisto

Sulkulantie 28
40520 Jyväskylä

 Näytä puhelinnumero
www.jko.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tanssinohjaajakoulutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: