Sivuston käyttötapa: Mobiili

Palvelu- ja kotityön erityislinja | erityistä tukea tarvitseville

Itä-Karjalan Kansanopisto
Yhteenveto
9–27 kuukautta
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Punkaharju
Kansanopistot

Palvelu- ja kotityön erityislinja | erityistä tukea tarvitseville

Koulutus tukee opiskelijan valmiuksia ammatillisiin ja muihin jatko-opintoihin, arjen hallintaan ja itsenäiseen elämään sekä kansalais- ja työelämään.

Koulutus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Tavoitteena on arjen taitojen ja hyvinvoinnin, opiskeluvalmiuksien ja toimintakyvyn vahvistaminen sekä ammatilliseen koulutukseen, työssä oppimiseen ja työelämään valmentautuminen. Tavoitteena on löytää omien edellytystensä mukaisia tapoja opiskella ja tehdä työtä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus antaa valmiuksia ammatillisiin opintoihin sekä työllistymiseen avustaviin tehtäviin. Opiskelun aikana tutustut työelämään ja ammatilliseen koulutukseen.

Koulutus edistää aktiivista ja terveellistä elämäntapaa ja selviytymistä arkielämään ja
asumiseen liittyvistä jokapäiväisistä toimista mahdollisimman itsenäisesti. Opiskelussa painottuvat tekemällä oppiminen ja toiminnallisuus. Opit ja harjoittelet käytännön työtilanteissa. Teematapahtumia ja opintoretkiä.

Asut turvallisesti ja ohjatusti toisen opiskelijan kanssa asuntolassa, missä harjoittelet
asumisvalmiuksia, vuorovaikutustaitoja ja harrastamista. Mahdollisuus kuntoutukseen lähellä sijaitsevassa kuntoutuskeskuksessa (omakustanteinen).

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (Hojks) ja henkilökohtainen opintosuunnitelma (Hops). Mahdollisuus koulutuskokeiluun.

Opiskelun kesto on 9-27 kk (40-120 ov). Koulutus alkaa vuosittain elokuussa. Palvelu- ja kotityön erityislinjan suorittamisesta saa kuusi pistettä ammatilliseen perustutkintoon haettaessa.

  Hakeminen

  Jatkuva haku suoraan oppilaitokseen. Joustava opintojen aloittaminen.

  Hakulomakkeen voit tilata opistolta, tulostaa tai täyttää oppilaitoksen verkkosivuilla.

  Seuraava koulutus alkaa 18.8.2020.

  Tutkinto / todistus

  Palvelu- ja kotityön erityislinja

  Kustannukset

  Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

  Aikuisopiskelija voi saada aikuiskoulutustukea, koulutuspäivärahaa tai työttömyysetuutta tietyin edellytyksin. Vapaan sivistystyön vähintään 8 opintoviikkoa kestäviin opintoihin voi saada opintoseteliavustuksia.

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palvelu- ja kotityön erityislinja | erityistä tukea tarvitseville? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

  Itä-Karjalan Kansanopisto

  Itä-Karjalan Kansanopisto

  Itä-Karjalan Kansanopisto

  » In English Moderni ja sitoutumaton Itä-Karjalan Kansanopisto järjestää sekä yleissivistävää että ammatillista koulutusta. Luonnonläheinen, yhteisöllinen ja monikulttuurinen opisto tarjoaa opiskelijoilleen tilaisuuden laaja-alaiseen itsensä kehittämiseen ja mahdollisuuksia valmentautumiseen niin jatko-opiskelua, työelämää kuin yhteiskuntaa varten. Itä-Karjalan Kansanopisto tarjoaa monenlaista toimintaa myös...


  Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Karjalan Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

  Yhteystiedot

  Itä-Karjalan Kansanopisto

  Valoniementie 32
  58450 Punkaharju

   Näytä puhelinnumero
  www.ikko.fi

  Tilaa lisätietoa

  Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Palvelu- ja kotityön erityislinja | erityistä tukea tarvitseville täytä seuraavat tiedot:

  Saatat olla kiinnostunut myös näistä: