Radio- ja TV-journalismi

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
17.8.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Radio- ja TV-journalismin opinnot

Radio- ja TV-journalismi

Radio- ja tv-journalismin opinnoissa saat perusvalmiudet radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opetuksessa keskitytään radion lähetysvirtaan ja muiden sähköisten medioiden ajankohtais- ja uutistuotantoihin. Lukuvuoden aikana osallistut toimitustyöhön ja opiskelijaprojekteihin.

Opintojen tavoite

Radio- ja tv-journalismin opintolinjan tavoitteena on, että opiskelijat saavat monipuoliset journalistiset valmiudet erityisesti radion ja television ohjelmatyössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat saavat hyvän perustan mediasisältöjen tuottamiselle, oman mediapersoonan kehittämiselle sekä viestintäalan jatko-opinnoille.

Opintojen sisältö ja toteutus

HEOn Radio- ja tv-journalismin opintolinjalla opiskellaan muun muassa journalistista tiedonhankintaa, käsikirjoittamista, haastattelutekniikkaa, studiotyöskentelyä, kuvausta, äänitystä sekä digitaalista jälkikäsittelyä. Myös mobiilijournalismin perusteet tulevat lukuvuoden aikana tutuiksi.

Opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää kirjallista ilmaisua verkossa sekä esiintymisvalmiuksia juontajana ja toimittajana. Käytännön kokemusta opiskelijat saavat syyslukukaudella video/tv-projektissa ja kevätlukukaudella medialinjojen yhteisessä mediaprojektissa Trombit, johon sisältyy pääkaupunkiseudulla kuuluva Trombit FM -paikallisradiokanava.

Lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät vierailemaan mediataloissa ja tuotantoyhtiöissä. Lisäksi vierailijoina käy tunnettuja media-alan tekijöitä kertomassa omista työmenetelmistään. Opetusohjelmaan kuuluu kuuden viikon työharjoittelu. Harjoittelupaikkoina ovat olleet mm. Yleisradion eri toimitukset, kaupalliset radioasemat ja tv-tuotantoyhtiöt.

Radio- ja tv-journalismin opinnot on suunnattu niille, jotka suunnittelevat media-alan jatko-opintoja tai työllistymistä media-alalle.

Odotamme opiskelijoilta kiinnostusta ajankohtaisiin ilmiöihin ja valmiutta ryhmätyöskentelyyn. Lisäksi odotamme motivaatiota oppia ohjelmatuotannossa tarvittavia teknisiä taitoja ja sitä, että opiskelijat ovat valmiita sitoutumaan projekteihin, joihin sisältyy itsenäistä työskentelyä.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Lukuvuoden hinta on 3550 € (sis. 160 €:n kirjautumismaksun). 

Voidaan maksaa myös erissä. Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä opiston ravintolassa. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Radio- ja TV-journalismi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin

Roope

Intensiivistä ja hyvin valmistavaa opetusta. Aineen opettajat sekä radio- että tv-opinnoissa ovat alan tunnistettuja ammattilaisia ja he jakavat osaamistaan sekä vinkkejä työllistymiseen.

Köyhän miehen Leppilampi

Käytännönläheistä opetusta. Pieni teoriapuoli, minkä jälkeen oppiminen tapahtuu tekemällä! Radiotyöskentelyä, dokumenttien tekoa, katujournalismia, makasiiniohjelmia yms!!

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Radio- ja TV-journalismi täytä seuraavat tiedot: