Sivuston käyttötapa: Mobiili

Komiikan ja Stand Upin opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Iltaopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Komiikan ja Stand Upin opintolinja

komiikka ja stand up-linja

Komiikan ja Stand Upin opintolinja

Haluaisitko keskittyä monipuolisesti komiikkaan taiteen- ja viihteenlajina sekä sen ajankohtaisimpaan tyylilajiin stand up -komiikkaan? Opiskele Komiikan ja Stand Upin opintolinjalla HEOssa! Lukuvuoden aikana syvennytään laaja-alaisesti komiikan ja stand upin tekniikoihin, komiikan käsikirjoittamiseen ja sen sisältöihin, esityksen dramaturgiaan ja valmistamiseen sekä toteutukseen.

HEOn Komiikan ja Stand Upin opintolinjalla opiskelijat syventyvät komiikan ja stand up -komiikan sisältöihin, käsikirjoittamiseen, tekniikoihin sekä esityksen valmistamiseen ja toteutukseen. Opintojen tavoitteena on tarjota tietoa, taitoa ja osaamista komiikasta ja stand upista sekä työkaluja oman stand up -ohjelmiston ja sen sisällön rakentamiseen.

Opintojen sisältö

Lukuvuosi sisältää mm. improvisaatiota, stand upia, kehollista komiikkaa, sketsityöskentelyä ja koomista näyttelemistä, fyysistä ilmaisua, imitaatiota ja äänen monipuolista käyttöä sekä perinteistä klovneriaa. Lukuvuoden aikana opitaan myös esityksen tuotantoprosessin hallintaa ja työelämän käytäntöjä: freelancerina toimiminen, raha, laskutus, palkka, toimeksianto, ohjelmatoimisto, työllisyys sekä oman työn hinnoittelu.

Lukuvuoden aikana opiskelijat syventyvät nimenomaan komiikan kirjoittamiseen eri välineille (mm. näyttämö, TV ja radio) sekä laaja-alaisemmin myös käsikirjoittamiseen ja kirjoittamiseen, esityksen dramaturgiaan, esiintymiseen ja komiikan lainalaisuuksiin. Käsikirjoittamista ja harjoituksia tehdään opiskeluryhmässä, jossa kokeillaan myös komiikan toimivuutta käytännössä.

Vierailukäynnit ja omat esiintymiset sekä palaute, analyysi ja osiin purkaminen edellä mainituista ovat tärkeä osa opiskelijan jatkuvaa kehittymistä. Lukuvuoden aikana pohditaan myös mm. seuraavia kysymyksiä: Mikä meitä naurattaa, mitä komiikka on, miten komiikka on aikaan sidottua ja ajankohtaista? Mitkä ovat minun vahvuuteni ja tyylilajini? Millainen minä olen koomikkona?

Opintojen toteutus

Lukuvuosi tarjoaa runsaasti harjoitteita, tekemällä oppimista, käsikirjoittamista, improvisaatiota, esiintymisiä sekä produktioita helsinkiläisissä ravintoloissa ja klubeilla, vertaisarviointia, yleisö- ja asiantuntijapalautetta. Opinnot tarjoavat opiskelijalle valmiuksia toimia myös juontajana sekä monipuolisena viihdetaiteilijana.

Lukuvuoden aikana opettajina toimivat alan ammattilaiset, jotka tuovat erilaisia tulokulmia komiikan ja stand upin tekemiseen.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää. Lukuvuoden hinta on 3480 € (sis. 150 €:n kirjautumismaksun). Voidaan maksaa myös erissä.

  • Kirjautumismaksu 150 euroa, joka peritään aina opintojen alkaessa.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 435 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 285 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut sekä yksi lämmin ateria arkipäivisin opiston ravintolassa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Komiikan ja Stand Upin opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Komiikan ja Stand Upin opintolinja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: