Käsikirjoittaminen ja dramaturgia

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
17.8.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja

Käsikirjoittaminen ja dramaturgia

Kiinnostaako luova kirjoittaminen? Haluatko kirjoittaa elokuvakäsikirjoituksen tai teatterinäytelmän? Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa syvennyt monipuolisesti kirjoittamisen eri tekniikoihin. Koulutus kestää yhden opintovuoden. Lukuvuoden aikana on mahdollisuus suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot.

Opintojen tavoitteet

HEOn Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinjalla opiskelijat syventyvät erilaisiin kirjoittamisen muotoihin, elokuva- ja teatteridramaturgiaan, luovaan kirjoittamiseen ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdistaan riippuen opiskelijat saavat välineitä kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen tai syventämiseen sekä valmennusta alan ammattiopintoihin tai ammatillisen osaamisensa laajentamiseen kirjoittajana. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Opintojen sisältö

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa kirjoitetaan tekstejä elokuva- ja tv-tuotantoon sekä itsenäisesti että tiimeissä. Sen lisäksi opiskelijat kirjoittavat novelleja ja oppivat erinomaisen sanallisen ilmaisun salaisuudet. Kirjoittamisen lisäksi opiskelijat voivat halutessaan syventyä henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön. Opintolinja toimii yhteistyössä Elokuva- ja TV-ilmaisun sekä Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjojen kanssa. HEOssa opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat voivat suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) Turun yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu ammatillisiin opintoihin hakeville. Opinnot auttavat merkittävästi, jos opiskelija hakee esimerkiksi Aalto yliopistoon, Taideyliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaa korkeakoulutetut ja ammattilaiset, joilla on vankka kokemus opetuksesta ja ohjauksesta. Vierailijoina toimii alan huippuammattilaisia.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Aikataulu

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Lukuvuoden hinta on 3550 € (sis. 160 €:n kirjautumismaksun). 
Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Käsikirjoittaminen ja dramaturgia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Käsikirjoittaminen ja dramaturgia täytä seuraavat tiedot: