Sivuston käyttötapa: Mobiili

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot
Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja

Oletko kiinnostunut arkkitehtuurista ja muotoilusta? Haetko opiskelemaan arkkitehtuuria tai muotoilua yliopistoon tai ammattikorkeakouluun? Haetko opiskelemaan maisema-arkkitehtuuria? Oletko kiinnostunut muotoilusta, mutta et ole varma, mille linjalle hakea? Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja soveltuu kaikille arkkitehtuurista, maisema-arkkitehtuurista tai muotoilusta kiinnostuneille.

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja ei ole vain valmennuskurssi, vaan uran ensimmäinen vuosi. Opinnot sisältävät inspiroivia vierailevia luennoitsijoita alalta sekä paljon vierailuja alan toimistoihin ja työhuoneille.

Alaan tutustuminen auttaa määrittämään omia tavoitteita ja suuntautumaan alalla itseä eniten kiinnostavaan työhön. Tavoitteena on opiskelijan teknisen osaamisen, luovuuden, oman tyylin ja ammatillisen yleissivistyksen kehittäminen. Opinnoissa opiskelijat keskittyvät päätoimisesti arkkitehtuuriin ja muotoiluun koko opintovuoden ajan.

Tavoitteena on opiskelija, joka osaa tuottaa innovatiivisia ja poikkeuksellisia ideoita sekä esittää ne visuaalisesti näyttävällä tavalla. Arkkitehtuurin opinnoissa keskitytään paljon myös matematiikkaan, koska matematiikan koe on osa hakua arkkitehtuurin jatko-opintoihin. Muotoiluun hakiessa matematiikan koetta ei ole. 

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintojen sisältö

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinjalla opiskelijat saavat valmiuksia kolmiulotteisten, toiminnallisten ja esteettisten kokonaisuuksien hahmottamiseen. Opinnot antavat yleiskuvan arkkitehtuuriin ja muotoiluun liittyvistä ammateista ja tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden tarkentaa suuntaansa.

Opinnot korostavat luovaa, innovatiivista ja esteettistä suunnitteluotetta sekä kehittävät hyvää materiaali- ja tyylisilmää. Opinnot koostuvat teoriatiedosta, taidehistoriasta, vierailuista, luovan ajattelun harjoituksista, matematiikasta, piirustus- ja mallinrakennusharjoituksista sekä ryhmätyöpajoista.

Syyslukukausi on alan perusmetodiikan ja tyylin tutkimista sekä luovan prosessin harjoittelua. Kevätlukukaudella painopiste siirtyy esitystekniikoihin ja yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin. Kurssilla järjestetään paljon pääsykoesimulaatioita, joiden avulla ajanhallinta, esitystekniikka, ideointi sekä töiden laatu paranee. Matematiikan kurssilla arkkitehtuurin opiskelijat keskittyvät laskuharjoituksiin ja pääsykokeen kaltaisiin tehtäviin.

Lukuvuosi päättyy työharjoitteluun, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua arkkitehtuuriin ja muotoiluun käytännössä.

Mahdollisuus korottaa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja

Lukuvuoden aikana huomioidaan ja tarjotaan opetusta niille, jotka menevät korottamaan ylioppilaskirjoitusten arvosanoja ja joilla on tavoitteena hakea jatko-opintoihin ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Jatko-opinnot

Arkkitehtuuri:

Arkkitehtuuria voi opiskella Aalto-yliopistossa Otaniemessä sekä Oulun ja Tampereen yliopistojen teknillisissä tiedekunnissa. Näihin on yhteiset valintaperusteet. Opiskelijavalinta on kolmivaiheinen: ennakkotehtävät, matematiikan koe sekä piirustus- ja suunnittelukoe. Maisema-arkkitehtuurin haussa on lisäksi luonnontieteen koe. Huhtikuussa palautetaan ennakkotehtävät, jotka testaavat opiskelijan soveltuvuutta alalle. Ennakkotehtävien pohjalta kutsutaan jatkoon menevät hakijat matematiikan kokeeseen, ja sen riittävällä pistemäärällä suorittaneet kutsutaan pääsykokeisiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Rakennusarkkitehtikoulutuksen valintakoe on kaksiosainen: Ensimmäisen päivän kokeessa hakijoita testataan kemian, fysiikan sekä matematiikan tehtävillä. Toisena päivänä suoritetaan soveltuvuuskoe, jolla testataan kolmiulotteista hahmotuskykyä sekä ideointikykyä.

Monet HEO-arkkitehtuurin alumnit ovat hakeneet ja päässeet myös ulkomaille opiskelemaan. Alumnit käyvät kertomassa ulkomaan jatko-opinnoistaan vierailevina luennoitsijoina.

Muotoilu:

Useimpiin muotoilukouluihin haku on kaksiosainen. Ennakkotehtävät palautetaan huhtikuussa, jonka pohjalta alalle soveltuvimmat kutsutaan pääsykokeisiin. Pääsykokeet kestävät koulusta riippuen 2–5 päivää. Pääsykokeet testaavat ideointi-, suunnittelu-, sommittelu-, muodonanto- ja piirustustaitoa. Pääsykokeita on toukokuun puolestavälistä kesäkuun alkuun.

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää.
Lukuvuoden hinta on 3495 € (sis. 157 €:n kirjautumismaksun). 
Voidaan maksaa myös erissä:

  • Kirjautumismaksu 157 euroa, joka peritään kun opiskelupaikka vastaanotetaan. Kirjautumismaksua ei palauteta, vaikka opiskelija myöhemmin peruisi opiskelupaikan.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 436 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 286 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. 

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä opiston ravintolassa. 

Jokaisella opintolinjoilla on sama hinta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja täytä seuraavat tiedot: