Sivuston käyttötapa: Mobiili

Animaation opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
17.8.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Animaation opintolinja

Animaation opintolinja

Pidätkö piirtämisestä? Kiinnostaako animaatioiden teko? Animaation opintolinjalla saat perustiedot ja -taidot animoinnista, animaatioelokuvien ja sarjakuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opinnot tarjoavat valmiuksia animaatio- ja sarjakuvaharrastuksen syventämiseen tai aloittamiseen. 

Animaation opintolinjalla opiskelijat syventyvät elokuvailmaisun ja animaatiotuotannon keskeisiin osa-alueisiin, elokuvalliseen ajatteluun ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdista riippuen opinnot valmentavat ammatillisiin opintoihin tai auttavat laajentamaan elokuva-alan tuntemusta animaatioelokuvan mahdollisuuksilla.

Animaatiolinjan opintojen sisältö ja toteutus

HEOn animaatiokoulutukseen sisältyy yhteisiä elokuvailmaisun opintojaksoja Elokuva- ja tv-ilmaisun opintolinjan kanssa. Elokuvallista yleissivistystä opiskelijat laajentavat tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Eriytyvissä opinnoissa pääsee syventymään animaatioelokuvan erityispiirteisiin ja animaatiotekniikoihin sekä sarjakuvaan.

Opintovuotta rytmittävät animaatio- ja sarjakuvaprojektit, joissa voi kehittää teknistä osaamista, yhteistyötaitoja, luovuutta ja taiteellista ilmaisua. Projekteissa opiskelijat tekevät sekä itsenäisesti että muiden animaatio-opiskelijoiden kanssa lyhyitä animaatioelokuvia tai sarjakuvia.

Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa viideksi viikoksi tutustumaan alan oikeisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin. Keväällä on mahdollisuus osallistua valintakoevalmennukseen, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville.

Opinnoista vastaavat elokuva-alan korkeakoulutetut ammattilaiset, joilla on vankka osaaminen. Projektityöskentelyn tukena on animaatiotuotantoon erikoistuneita vierailijoita ja muita elokuvailmaisun huippuammattilaisia.

Hakeminen

  HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

  Tutkinto / todistus

  Kansanopistolinja

  Kustannukset

  Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää.
  Lukuvuoden hinta on 3495 € (sis. 157 €:n kirjautumismaksun). 
  Voidaan maksaa myös erissä:

  • Kirjautumismaksu 157 euroa, joka peritään kun opiskelupaikka vastaanotetaan. Kirjautumismaksua ei palauteta, vaikka opiskelija myöhemmin peruisi opiskelupaikan.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 436 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 286 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

  Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. 

  Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä opiston ravintolassa. 

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Animaation opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

  HEO Kansanopisto

  HEO Kansanopisto

  HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


  Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

  Yhteystiedot

  HEO Kansanopisto

  Kirstinkatu1
  00530 Helsinki

   Näytä puhelinnumero
  www.heo.fi

  Tilaa lisätietoa

  Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Animaation opintolinja täytä seuraavat tiedot: