Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opistovuosi oppivelvollisille

Haapaveden Opisto
Yhteenveto
10 kuukautta
Syksy
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Haapavesi
Kansanopistot

Opistovuosi oppivelvollisille

Haapaveden Opisto järjestää oppivelvollisuuden laajentamiseen liittyen elokuusta 2021 alkaen Opistovuosi oppivelvollisille-koulutustaOppivelvollisuuden laajentuessa perusopetuksen oppimäärän suorittamisen jälkeen oppivelvollisuutta voi suorittaa myös vapaan sivistystyön koulutuksessa. 

Opetushallitus on julkaissut opetussuunnitelman perusteet, joissa opetuksen tavoitteiksi määritellään mm. arjen taidot ja elämänhallinta, opiskelu-, itsetuntemus- ja työelämätaidot, vuorovaikutus- ja viestintätaidot, matemaattiset perustaidot ja ongelmanratkaisutaidot sekä erilaiset suuntautumisopinnot. 

Toteutus

Opetus järjestetään kansanopistopedagogiikan mukaisesti opiskelijalähtöisesti, opiskelijan vahvuuksia painottaen ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Opetuksessa käytetään monenlaisia menetelmiä, jotka poikkeavat perinteisestä luokkahuoneopetuksesta. Erityisesti keskitytään kokemuksellisuuteen, tekemällä oppimiseen, itsetuntemuksen vahvistamiseen ja yhdessä tekemiseen. Opiskelija voi asua ja itsenäistyä opintojen aikana opiston asuntolassa. Asuminen on ohjattua toimintaa, joka liittyy osaltaan opetussuunnitelmaan.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Koulutus on tarkoitettu peruskoulun suorittaneille alle 18-vuotiaille. Koulutukseen voivat hakeutua myös sellaiset alle 18-vuotiaat, jotka keskeyttäneet toisen asteen koulutuksen. Koulutukseen voivat hakeutua myös sellaiset alle 18-vuotiaat, jotka keskeyttäneet toisen asteen koulutuksen.

Koulutus sopii erityisen hyvin nuorille, jotka haluavat parantaa perustaitojaan ja opiskeluvalmiuksiaan tai selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmiaan, tarvitsevat tukea opiskelumotivaation löytymiseen, elämänhallinnan ja arjen taitoihin tai tarvitsevat henkilökohtaista tukea ja ohjausta opinnoissaan ja elämässään.

Kustannukset

Opiskelu, asuminen ja ruokailu ovat opiskelijalle maksuttomia. 

Haapaveden Opisto sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Opistovuosi oppivelvollisille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Opisto järjestää ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, yleissivistävää koulutusta sekä maahanmuuttajakoulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa. Opisto muodostaa tiiviin kampusalueen aivan Haapaveden kaupungin keskustassa. Kampus tarjoaa monikulttuurisen ja yhteisöllisen toimintaympäristön, jossa vuorovaikutuksella ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Haapaveden Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Haapaveden Opisto

Vanhatie 45
86600 Haapavesi

 Näytä puhelinnumero
www.haapop.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Opistovuosi oppivelvollisille täytä seuraavat tiedot: