Tekniikan alan opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1-2 vuotta
Opintotukikelpoinen
   
Ilmajoki
Kansanopistot

Video

Tekniikan alan opintolinja

Tekniikan alan opintolinja

Tekniikan alan opintolinjan tavoitteena on diplomi-insinööriopinnot valintakokeen tai todistusvalinnan kautta. Linjalla opiskellaan lukion pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian pakollisten ja syventävien kurssien opintosisällöt. Opetus toteutetaan yhdessä lääketieteen opintolinjan kanssa.

Valintakokeisiin valmistautuminen

Opinnot parantavat valmiuksia menestyä DI-yhteisvalinnan valintakokeessa sekä yliopisto-opinnoissa. Kokeessa vaaditaan hyvät taidot lukion pitkän matematiikan lisäksi fysiikasta ja/tai kemiasta. Lukuvuoden aikana opiskellaan lukion fysiikan ja kemian pakolliset ja syventävät kurssit. Matematiikan kursseihin tarjoamme viikoittaista tukea laskututoroinnin muodossa.

Voit tulla mukaan lähtötasostasi riippumatta! Joka vuosi joillain opiskelijoistamme on käytynä vain osa lukion kemian/fysiikan kursseista, kun taas osalla on ylioppilaskokeesta arvosana E. Kevään aikana järjestämme 4 harjoituspääsykoetta. Tarjoamme lisäopetusta opiskelijoille, jotka ovat käyneet vain osan lukion fysiikan/kemian kursseista tai jos lukio-opinnoista on kauan.

Mikäli olet kiinnostunut avoimen yliopiston väylästä korkeakouluopintoihin, opiston opettajat ovat käytettävissä tutorointitukena myös avoimen yliopiston kursseille.

Ylioppilaskokeisiin valmistautuminen

Linja antaa hyvät mahdollisuudet korottaa ylioppilastutkinnon arvosanoja tai täydentää tutkintoa, etenkin fysiikan, kemian ja matematiikan osalta.

Saat ohjausta Abitin käyttöön matemaattisissa aineissa. Abitti-koepalvelin on opiskelijoiden vapaassa käytössä päivittäin myös itsenäiseen harjoitteluun. Keväällä järjestämme lyhyen äidinkielen kertauskurssin. Halutessasi voit suorittaa preliminäärikokeen matemaattisissa aineissa tai äidinkielessä.

Lukuvuoden aikana kemian ja fysiikan opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi lähilukioiden opettajat. Erityisenä painopisteenä linjalla on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen.

Opintojen sisältö

Lyhenteet: TY = Turun yliopisto, UEF = Itä-Suomen yliopisto

 • Lukion fysiikan kurssit
 • Lukion kemian kurssit
 • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
 • Matematiikan tuutorointikurssi

TAVOITTEIDESI JA KIINNOSTUKSESI MUKAAN VOIT VALITA MYÖS SEURAAVIA KURSSEJA

 • Lukion biologian kurssit
 • Äidinkielen yo-valmennus
 • Fysiikan ja kemian lisäopetus
 • Sähköisen yo-kokeen ohjelmien harjoittelu ja preliminäärikokeet
 • Avoimen yliopiston kemian peruskurssit 1-4 á 5 op (TY)
 • Farmasian perusopinnot 25 op (UEF) (Avoimen yliopiston väylä farmasian opintoihin)
 • Sähly ja kehonhuolto
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta

Hakeminen

Hakijalla tulee olla suoritettuna peruskoulut, lukio tai muu vastaava koulutus. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä (pdf-, doc- tai rtf-tiedostona).

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekniikan alan opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin, tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tekniikan alan opintolinja täytä seuraavat tiedot: