Sivuston käyttötapa: Mobiili

Historian, poliittisen historian ja valtio-opin opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
15.8.2022
Viimeinen hakuaika: 31.7.2022
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Ilmajoki
Kansanopistot

Video

Historian, poliittisen historian ja valtio-opin opintolinja

Historioitsijan taidoista on hyötyä lähes millä tahansa alalla. Historian perusopinnot antavat hyvän pohjan esimerkiksi opetusalalle, museoalalle, järjestötehtäviin sekä kulttuuritoimen ja tiedotusvälineiden palvelukseen hakeutuville tai niissä jo toimiville. Aine sopii myös tutkintotavoitteiseen opiskeluun (väyläopinnot) historian alan yliopisto-opintoja harkitsevalle.

Historia on yleissivistävä aine, jossa pätevöidyt tiedon hankkimisen, analysoinnin ja tuottamisen asiantuntijaksi.Nämä ovat aina ajankohtaisia taitoja alalla kuin alalla. Historian opinnoista saat itsellesi vahvan tiedollisen kivijalan, jonka kautta opit ymmärtämään, miksi sekä miten yhteisöt ja yhteiskunta ovat muodostuneet. Historian opiskelu auttaa ymmärtämään ihmistä ja ihmisen toimintaa mutta myös omaa itseä ja paikkaa maailmassa.

Poliittisen historian oppiaineessa tutkitaan yhteiskunnan, politiikan ja kansainvälisten suhteiden lähihistoriaa sekä Suomessa että kansainvälisesti.Alan tutkimuksen ja opetuksen vahvuusalueita ovat mm. Suomen sisä- ja ulkopolitiikan lähihistoria, Euroopan historia ja kansainväliset suhteet 1900-luvulla, tiedustelun, turvallisuuden ja kriisien historia sekä julkisuus- ja kulttuuridiplomatia.

Valtio-oppi tutkii poliittisia järjestelmiä, kansainvälisiä suhteita ja hallintoa. Valtio-opin keskeisiä käsitteitä ovat muiden muassa valta, valtio ja poliittinen järjestelmä.

Valtio-opin ja poliittisen historian koulutus tarjoaa soveltuvia perustietoja poliittisen elämän eri sektoreille, kansainvälisiin tehtäviin, hallintoon ja suunnitteluun, tutkimukseen ja koulutukseen sekä erilaisten järjestöjen palvelukseen.Valmistuneiden työmarkkinatilanne on verrattain hyvä. Suuri osa on sijoittunut julkisen hallinnon palvelukseen niin Suomessa kuin Euroopan unionissakin. Jonkin verran tutkinnon suorittaneita työskentelee kansainvälisten suhteiden parissa, esimerkiksi suurlähetystöissä ja kansainvälisissä järjestöissä. Valtio-opin opiskelu on tarjonnut monelle toimittajan työtä tekevälle perusvalmiudet.

Avoimen väylän kautta yliopisto-opiskelijaksi!

Valtio-opin ja poliittisen historian väyläopinnoissa (TY) suoritetaan yhteensä 35 opintopisteen laajuiset opinnot valtio-opin ja poliittisen historian perusopinnoista (25 op toisesta ja 10 op toisesta aineesta). Lisäksi opiskellaan väylähakuun tarvittavia kieli- ja viestintäopintoja sekä muita avoimen yliopiston opintoja siten että 60 op täyttyy. Historian väyläopinnoissa suoritetaan historian perusopintokokonaisuus, kieli- ja viestintäopintoja sekä muita väylähakuun soveltuvia opintoja, lukuvuoden aikana opintoja kertyy vähintään 45-50 op verran. 

Näiden opintojen perusteella on mahdollisuus hakeutua eri yliopistoihin opiskelemaan kyseisiä oppiaineita ns. avoimen väylän kautta. Tällöin opiskelija voi päästä yliopistoon ilman valintakokeeseen osallistumista eivätkä yo-todistuksen arvosanat vaikuta valituksi tulemiseen. Saat opintoihisi opintotuen, etkä myöskään menetä ensikertalaiskiintiötäsi yliopistoon. Suorittamasi opinnot jouduttavat valmistumistasi, koska ne voi hyväksilukea suoraan osaksi tutkintoa.

Opintojen sisältö

Lyhenteet: TY=Turun yliopisto, VY = Vaasan yliopisto, JY = Jyväskylän yliopisto

HISTORIAN, POLIITTISEN HISTORIAN JA VALTIO-OPIN OPINNOT

 • Historian perusopinnot 25 op (JY)
 • Poliittisen historian perusopinnot 10-25 op (TY)
 • Valtio-opin perusopinnot 10-25 op (TY)

YLEISOPINNOT

 • Yhteisöopinnot 3 op
 • Tieteellinen tiedonhankinta I 1 op (VY)
 • Tietokone työvälineenä 3 op (VY)
 • Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op (JY)
 • Puheviestinnän perusteet 2 op (JY)
 • Englannin kielen valmentava kurssi 3 op (JY)
 • Academic Reading 3 op (JY)
 • Interdisciplinary Communication Skills 3 op (JY)
 • Ruotsin kielen valmentava kurssi 2 op (VY)
 • Ruotsin akateemisen tason kurssi 3 op (JY)
 • Kulttuurien tuntemus 1,5 op
 • Sosiologia 1,5 op

VALINNAISET OPINNOT

 • Laaja valikoima opiston omia kursseja jaavoimen yliopiston opintoja
 • Yo-arvosanojen korotuskurssit (syksy 2022)

Hakeminen

Hakijalla tulee olla suoritettuna peruskoulut, lukio tai muu vastaava koulutus. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä.

Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä (pdf-, doc- tai rtf-tiedostona).

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Historian, poliittisen historian ja valtio-opin opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin, tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Historian, poliittisen historian ja valtio-opin opintolinja täytä seuraavat tiedot: