Sivuston käyttötapa: Mobiili

Avoin yliopisto-opetus kansanopistoissa

Avoin yliopisto-opetus kansanopistoissa

Yliopisto-opintojen yhdistäminen kansanopisto-opintoihin monipuolistaa omaa koulutusta. Useimmat kansanopistot tarjoavat avoimen yliopiston opintoja. Suurin osa opetustarjonnasta on eri oppiaineiden perusopintoja, mutta monissa aineissa voi opiskella myös pidemmälle. Kaikkiaan kansanopistoissa voi opiskella noin 100 ainetta.

Yleensä opiskelijat suorittavat keskimäärin 25-75 opintopistettä eli 1-2 perusopintokokonaisuutta sekä yleisopintoja. Erityisen tehokkaalla opiskelulla voi kuitenkin saada jopa 90-110 opintopistettä suoritetuksi. Voit opiskella avoimen yliopiston opintoja useamman vuoden ajan ja pyrkiä tämän jälkeen yliopistoon avoimen yliopiston erillisvalinnan kautta.

Opiskelu avoimessa yliopistossa on maksullista. Hinta sisältää opetuksen järjestämisestä aiheutuvat kustannukset ja ko. yliopiston perimän rekisteröinti- tai opintokohtaisen maksun. Opintojaksojen ja -kokonaisuuksien hinnat vaihtelevat oppiaineen ja toteutustavan mukaan. Lisäksi kurssimateriaaleista voi tulla kustannuksia.

Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa korkeakoulututkintoa, mutta opinnot voi sisällyttää tutkintoon mikäli saa myöhemmin tutkinnon suoritusoikeuden ns. avoimen yliopiston väylän kautta tai hakeuduttuaan yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi yliopiston opiskelijavalinnan kautta.